Zoë van Unen: “Ik zou graag Young Riders willen rijden met Enzo”

Zoë van Unen: “Ik zou graag Young Riders willen rijden met Enzo”

0 3054
Zoë van Unen & Enzo

Zoë van Unen is de nieuwe eigenaresse en amazone van de ruin Enzo (v. Lancet). Enzo is een volle broer van het Grand Prix paard Uzzo, die voorheen uiterst succesvol was onder het zadel van Patrick van der Meer.

Zoektocht

Van Unen vertelt “Mijn huidige paard Branka raakte opnieuw geblesseerd waardoor de zoektocht naar een waardige opvolger werd gestart. We zijn meerdere paarden wezen proberen maar ‘het’ paard konden we maar niet vinden. Ik besloot Carolyn (Kooiman, red.) van President Dressage Stables een e-mail te sturen met de vraag of zij ons verder kon helpen. Ik mocht langskomen en ik heb een paard geprobeerd, maar dit was helaas ook niet mijn het paard dat ik zocht. Gelukkig wist Carolyn meer paarden. Ze vond ons verhaal zo goed bij Enzo zijn karakter en beweging aansluiten dat ze hem wel aan ons wilde laten zien. Toen hij de bak in kwam wisten we het…”

Totaalplaatje

“We keken elkaar aan en zeiden ‘dit is hem’. Hij heeft de looks, de bewegingen en het totale plaatje wat we zochten. Gelukkig zag zijn voormalige eigenaresse en amazone Esmeralda Tol onze goede klik ook. Het was duidelijk voor haar dat hij heel goed terecht zou komen. Ze vond het moeilijk om Enzo te verkopen maar wist dat het beter voor hem was omdat ze het erg druk heeft met werk en haar andere paarden.  Achteraf had het zo moeten zijn denk ik” vertelt ze enthousiast.

Nieuwe stal

Enzo werd donderdag gekeurd en na een positief aankoopadvies reisde hij meteen naar zijn nieuwe stal. “We staan op stal en lessen bij Nakita de Boer. Vanaf de eerste dag is Enzo al zo makkelijk, net alsof hij hier al jaren staat. We zijn vrijdag meteen gaan lessen bij Nakita. Hij keek nergens naar en hij vindt alles prima. We zijn ook al buiten wezen rijden en hij is zo makkelijk. Niks is eng, hij is echt een topper.”

Clown

“Enzo heeft drie fantastische gangen en alles is leuk aan hem. Hij laat je echt zweven, dat is een gaaf gevoel. Hij blinkt uit in zijn galoppade en kan enorm verruimen. Enzo is een echte clown, ik kan zo om hem lachen. Hij geniet van alle aandacht en is altijd vrolijk. Als hij je ziet komt hij direct naar je toe” vertelt van Unen.

Droom

Op de korte termijn gaat de combinatie eerst een combinatie worden en elkaar leren kennen. “We moeten eerst maatjes worden en goed op elkaar in kunnen spelen. Ik hoop dat we in het voorjaar als er weer wedstrijden zijn we aan onze wedstrijd carrière kunnen beginnen. Mijn droom is om Young Riders te mogen rijden met hem. We hebben daar nog drie jaar voor en ik ben heel erg blij met deze kans” besluit de ambitieuze amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Zoë van Unen

Reacties