Zoë de Booij: ‘Ik werd verliefd op Farah Diba I.Dancer’

Zoë de Booij: ‘Ik werd verliefd op Farah Diba I.Dancer’

0 3096

Grand Prix-amazone Zoë de Booij heeft een nieuwe troef met oog op het hoogste niveau. De amazone, die sinds april vorig jaar voor zich zelf is begonnen in Voorthuizen, wil zich met de merrie Farah Diba I.Dancer de komende jaren richten op de U25.

Farah Diba werd als veulen geveild op de veulenveiling in Borculo en is de halfzus van GLOCK’s Taminiau en de volle zus van De Mijne C van Mara de Vries.

Heuitink

“Joyce Heuitink vroeg me een paar maanden geleden of ik voor haar een paard wilde verkopen. Het was Farah Diba, die toen Lichte Tour liep. Ik vond het een hele eer dat ze mij daarvoor vroeg en ben haar gaan rijden. Ik werd echt verliefd op haar, wat een paard. Joyce zag ook dat het een goede match is en samen zijn we er gelukkig uit gekomen”, vertelt De Booij.

Groot

“Ik rij haar nu vier maanden en ik denk dat ze alle potentie heeft voor de U25. De piaffe en de passage beginnen te komen en de series beginnen te lukken. Ze mist nog kracht, maar ze is ook heel groot, dus dat heeft gewoon tijd nodig. Ik word dit jaar 23, dus ik mag nog drie jaar U25 rijden. Ik ben heel blij met haar en geniet volop van haar.”

Eigen benen

De Booij was eerder stalamazone bij Stal Hexagon in Zeeland, maar heeft zich sinds vorig in Voorthuizen gevestigd als zelfstandige. “Stal Sans Souci richtte zich voornamelijk op de verkoop recreatiepaarden, maar wilde graag uitbreiden richting de sport. We zijn een mooie samenwerking aangegaan. Het was wel wennen om uit Zeeland weg te zijn, maar wel op een goede manier. Je zit hier toch centraler en het vliegveld is dichterbij. Dat is voor buitenlandse klanten wel makkelijker”, besluit ze gedreven.

Bron: De Hoefslag

Reacties