CHIO Aken: Zilveren paard voor Isabell Werth

CHIO Aken: Zilveren paard voor Isabell Werth

0 208

Tijdens de openingsceremonie van het CHIO in Aken heeft amazone Isabell Werth uit handen van de Duitse actrice Veronika Ferres een ‘zilveren paard’ in ontvangst genomen. De prijs wordt uitgereikt voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van de hippische journalistiek. Werth werd geëerd in de categorie ‘persoonlijkheid’, een prijs die niet elk jaar wordt uitgereikt.

Werth is de meest succesvolle dressuurruiter in de geschiedenis van de paardensport. Ze won onder meer zes gouden olympische medailles, zeven wereldtitels, ze werd dertien keer Europees kampioen en veertien keer Duits kampioen.

Buitengewone prestaties

Momenteel voert de Duitse amazone de wereldranglijst dressuur aan met haar merrie Weihegold OLD. Voor deze buitengewone prestaties in de internationale dressuur en haar uitstekende rol als ambassadeur van de paardensport kreeg ze het zilveren paard uitgereikt.

Het Deutschen Reiter- und Fahrerverband en de Aachen-Laurensberger Rennverein organiseren de ceremonie rondom het ‘Das Silberne Pferd’ gezamenlijk. Er zijn onder meer de categorieën print, TV en audio/nieuwe media.

Bron: chioaachen.de

Foto: CHIO Aken / Michael Strauch

Reacties