Zeventiende veulen voor Sisther de Jeu: ‘Deze lijkt het meest op mama’

Zeventiende veulen voor Sisther de Jeu: ‘Deze lijkt het meest op mama’

Sisther de Jeu

Vandaag werd het zeventiende (!) veulen van de Grand Prix-merrie van Edward Gal geboren: Nava de Jeu. Dat maakte eigenaresse Emmy de Jeu zojuist bekend.

De vader van het bruine merrietje is Vitalis. ‘Ze is prachtig gebouwd, heeft een supermooi hoofdje, een lange nek en lange benen en lijkt een van de beste veulens van Sisther tot nu toe te zijn, een look-a-like van moeders.’

Oudste nakomelingen vier jaar

Alle veulens van Sisther werden via embryo-transplantatie geboren. De oudste nakomelingen van de Gribaldi x Amor-merrie zijn nu vier jaar. De Zonik-zoon Jett de Jeu staat in training bij dressuuramazone Patricia Bielefeld. De vier andere J’tjes zijn de Charmeur-dochters Joy en Jubilee de Jeu. De twee Jazz-nakomelingen uit Sisther’s eerste jaargang zijn Jaxen en Jesper de Jeu. Jesper staat eveneens bij Patricia en Jaxen heeft zijn stal bij Gestüt Lodbergen.

Naast het feit dat ze laatrijp zijn en pas onder het zadel opvallen, hebben de Sisther-nazaten nog een paar overeenkomsten die ze van hun moeder hebben meegekregen: hun prachtige koppies, met een groot oog, en een mooie lange hals. Uitstraling hebben ze allemaal, aldus De Jeu.

De jaren daarna volgen veulens van onder andere Glamourdale, Governor (2x), Negro, Dante Weltino OLD, De Niro, Rubin Royal OLD, Vivaldi en Johnson (2x).

Facebook Emmy de Jeu/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties