Zes Subtop amazones te paard voor Pink Ribbon

Zes Subtop amazones te paard voor Pink Ribbon

0 2470
Michelle Westerdijk, Renée Zomers, Otte Arts, Diane Heijmans, Sylvia van den Broek en Miranda Hoezen-van der Pas met paarden en coach

Afgelopen vrijdag, op de internationale dag van de vrouw, namen zes Brabantse dames deel aan de de COTA (Challenge of the Americas). COTA is een prestigieus evenement in Amerika dat zich inzet voor de wereldwijde strijd tegen borstkanker.

De professionele Subtop amazones wisten hun toch wel vrij individuele sport samen te brengen in een kür op muziek. Ze zijn 5e geworden met een score van wel 77%. Al het geld wat gesponsord is gaat naar Pink Ribbon. Samen “dansen” de dames te paard voor vrouwen over de hele wereld.

Vooraf opgenomen

Michelle Westerdijk, Renée Zomers, Otte Arts, Diane Heijmans, Sylvia van den Broek en Miranda Hoezen-van der Pas hebben de deelname opgenomen en daarna meegenomen naar Amerika. Dit omdat het niet makkelijk is om het hele hebben en houden én zes paarden mee te nemen naar Amerika. De kür namen ze tijdens de pauze van een wedstrijd op de Selevia Hoeve in Werkendam op.

Vergrote bijdrage

Vorig jaar werden de dames voor het eerst gevraagd mee te doen en moesten de Nederlandse amazones nog razend snel een eenheid vormen tussen hun drukke agenda’s door. De amazones hebben hun ondernemers kwaliteiten laten spreken afgelopen jaar. Zij hebben dit jaar geprobeerd hun bijdrage te vergroten. Zo zijn ze op zoek gegaan naar sponsoren en donateurs en hebben ze bovendien een strijdwaardig optreden bedacht.

Aanpassen

“Ik heb zelf ook wel kür op muziek met een zestal gereden in de M, L en Z maar op Lichte Tour-Tour-Niveau een Grand Prix proef rijden wel heel wat anders.” vertelt Marieke Verdonk, coach van de amazones. “Het niveau is echt natuurlijk veel hoger. Het is wel heel erg leuk, maar lastig om in de eigen training toe te passen. Je moet je echt aanpassen aan de rest, je kunt niet rijden zoals je normaal thuis rijdt.”

Volgend jaar weer

De verwachting van Verdonk is dat de Brabantse dames volgend jaar weer mee gaan doen aan de wedstrijd. “Als ze de paarden houden die ze nu hebben zie ik ze volgend jaar weer met hetzelfde team meedoen. Het is leuk om te doen. Volgend jaar weer, zou ik zeggen!.”

“De dames zijn te volgen op hun Facebookpagina. Ze hopen voor volgend jaar natuurlijk nog meer geld in te zamelen voor Pink Ribbon.”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Privébezit

Reacties