Zes paarden overleden bij rodeo-festival Calgary Stampede

Zes paarden overleden bij rodeo-festival Calgary Stampede

0 3485
paardenziekte
foto: Remco Veurink

De Calgary Stampede is een jaarlijks rodeo-festival in Calgary, het is tevens het grootste festival van Canada. Jaarlijks verschijnen paarden op dit festival voor de chuckwagon-races, dit jaar zijn er in deze wedstrijd zes paarden overleden. In totaal zijn er al meer dan 100 dieren overleden op de Calgary Stampede.

Overleden

Zondagavond is een paard tijdens de wedstrijd gevallen, daarbij brak het paard zijn linkerachterbeen. Twee andere paarden die betrokken waren bij deze val, liepen ook verwondingen op. De paarden werden direct door dierenartsen behandeld, maar konden niet meer gered worden. Ook donderdagavond is er een ongeluk gebeurd, een van de paarden overleed nadat het in de omheining liep en viel. Eerder op het festival waren er al twee paarden overleden, één daarvan door een beenbreuk. Het laatste paard overleed door gezondheidsproblemen, waarvan niet duidelijk is of dit te maken had met de chuckwagon-races.

Helse halve mijl

Sinds 1986 zijn er al 102 dieren overleden op de Calgary Stampede. Het grootste gedeelte daarvan bestaat uit paarden die meededen aan de chuckwagon-races. 72 van hen kwam te overlijden. Camille Labchuck, directeur van een dierenrechtenorganisatie, reageert op de Calgary Stampede. “Vrijwel ieder jaar lijden paarden aan gruwelijke verwondingen en overlijden ze in deze ‘helse halve mijl’ van de chuckwagon-races. Het is vooraf in te schatten dat deze paarden ellende zullen doorstaan, enkel voor entertainment.”

In deze link is een van de ongelukken te zien, dit gebeurt rond 0:30 minuten.

Bron: CBC

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties