Zes combinaties naar finale KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Zes combinaties naar finale KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

0 968
Sanne Voets-Demantur RS2 N.O.P.

Na vier selectie- en twee kwalificatiewedstrijden hebben zes combinaties zich geplaatst voor de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. Die is op 20 juni bij Manege De Prinsenstad in Delft.

Tijdens deze finale beginnen alle deelnemers weer met een schone lei. De punten behaald in de competitiewedstrijden tellen dus niet mee.

Een klassement

In de finale rijden alle combinaties een Kür en er wordt één klassement opgemaakt, alle grades worden in handicap verreden. Degene met het hoogste percentage wordt winnaar van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2019.

Sanne Voets behaalde in de competitiewedstrijden de meeste punten.

Maud de Reu

Opvallend is ook de mooie klassering van de pas 20-jarige Maud de Reu. Deze amazone is nog maar relatief kort actief is in de Para Dressuur, maar heeft al zeer sterk heeft gepresteerd.

Zo goed zelfs dat ze door bondscoach Joyce Heuitink is geselecteerd voor het KNHS Talententeam. De amazone gaf eerder aan zich vereerd te voelen.

Sinds juni 2018 heeft De Reu beschikking gekregen over Webron (v. Sir Sinclair), het paard van Boris Braam. “Daar heb ik wel zo’n mega goede klik mee. Het is een mega mooie kans dat ik dit paard mag rijden en zo veel plezier met hem mag hebben.”

Geplaatst voor de finale op 20 juni in Delft zijn:

Sanne Voets – Demantur RS2 N.O.P.
Maud de Reu – Webron
Demi Vermeulen – Wannabe
Glasten Krapels – Wisconti
Neel Schakel – van Klei – Edison S.
Demi Haerkens – Dude

Bron: KNHS

Foto: Maud de Reu door Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties