Gelijke score KWPN-hengsten Equilence’s Giovanni en Winters Four Legends KS

Gelijke score KWPN-hengsten Equilence’s Giovanni en Winters Four Legends KS

Equilence's Giovanni
Franka Loos en Equilence's Giovanni

Franka Loos reed de KWPN-goedgekeurde hengst Equilence’s Giovanni in Oud Gastel naar 69,85% in de Lichte Tour. Op diezelfde wedstrijd liep de KWPN-gekeurde Winters Four Legends KS naar precies dezelfde score.

Winters Four Legends KS (v. Wynton) liep onder Dominique Filion naar de overwinning in de Prix St. George, terwijl er voor Equilence’s Giovanni (v. Chippendale) in diezelfde rubriek exact hetzelfde percentage werd genoteerd. Voor Winters Four Legends KS was dit de derde overwinning op rij in de Lichte Tour

Tweede keer Lichte Tour

Voor Equilence’s Giovanni was het de tweede wedstrijd in de Lichte Tour. Tijdens de VHO-Trofee op de KWPN Stallion Show maakte hij zijn debuut. ‘Hij deed het heel erg goed in Oud Gastel. Het is lastig om zo’n proef aan elkaar te rijden, maar ik ben heel tevreden. Giovanni moet nog wat ervaring in de ring opdoen. Als hij wat meer ervaring heeft, wordt het vanzelf wat makkelijker,’ vertelt Franka Loos enthousiast.

9’s voor series en pirouettes

‘Giovanni kreeg 9’s voor zijn series en pirouettes. Voor de galop kregen we hoge punten en de draftour was goed, in de oefeningen zit nog ruimte voor verbetering. Hij was in Oud Gastel ook wat kijkerig, dat is hij normaal gesproken nauwelijks. Ik rijd bij Van Olst heel veel leuke paarden, maar Giovanni is mijn beste vriend. Hij doet alles voor me. Ons doel is om het Nederlands Kampioenschap in de Lichte Tour te rijden dit jaar, maar hij moet ook wat hengstenshows lopen. Vrijdag is hij bijvoorbeeld te zien op onze show in Exloo,’ eindigt Loos.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties