Zantana voor 955.000 euro naar RS2 Dressage

Zantana voor 955.000 euro naar RS2 Dressage

glock horse performance center
Total US - KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Afgelopen weekend was de 40e editie van de PSI-veiling in het Duitse Ankum. De totale omzet bedroeg meer dan 19 miljoen euro. Vier paarden werden zelfs voor meer dan een miljoen verkocht.

Het duurste paard was de vierjarige V-Plus Gold (v. Vivaldi). Hij vetrok voor een bedrag van 1.35.000 euro naar Luxemburg.

Halfzus Total Us

Voor 955.000 euro mag de vijfjarige merrie Zantana (v. Glock’s Zonik) een stal gaan betrekken bij RS2 Dressage in Groesbeek. Zantana is de halfzus van de KWPN-hengst Glock’s Total Us (v. Totilas), die in opkomst is onder Edward Gal.

Voelde als mijn broekzak

“Het is echt bizar en het moet nog wel even landen bij ons dat het gelukt is om haar te kopen”, steekt Robin van Lierop van RS2 Dressage van wal. “We zijn de veilingpaarden een paar keer gaan rijden en hadden eigenlijk alle drie, Seth, Marieke en ik, een favoriet. Uiteindelijk kwam het derde paard niet in de veiling, maar de andere twee wel. Dat waren Zantana en haar vierjarige halfzusje Brisbane, van de hengst Bordeaux uit dezelfde moeder dus. Zantana was mijn favoriet. Met uitproberen voelde ze echt als mijn broekzak. Alsof ze voor me gemaakt was. De Bordeaux-merrie was ook echt fantastisch. We wisten dat de belangstelling voor beide paarden heel groot was, dus de veiling verliep heel spannend.”

Ferrari

Uiteindelijk lukte het om Zantana te kopen. “Heel bijzonder. We zijn echt heel erg blij met haar. Het is de bedoeling dat ik haar ga rijden. Het is voor mij wel een omschakeling. De meeste paarden bij ons op stal zijn vrij nuchter, maar zij is net een Ferrari. Ze is heel heet en heel elektrisch. De focus ligt nu eerst op de sport. Misschien dat ze volgend jaar het traject van de jonge paarden ingaat en anders leiden we haar eerst rustig verder op. In Duitsland zijn al embryo’s van haar gespoeld en haar eerste zoon was dit jaar kampioen op de keuring in Mecklenburg. Ik verwacht dat er in de toekomst ook nog wel kinderen van haar op de PSI veiling zullen verschijnen. Zantana was heel populair in Duitsland. Daarbij is het genetisch ook een geweldig paard. Ik kan alleen maar heel trots en blij zijn dat ze naar onze stal in Nederland komt”, besluit Van Lierop enthousiast.

Santa came early this year🎅🏻!! Welcome to the RS2 Family! 5 years old Zantana by Glocks Zonik from the same dam as…

Geplaatst door RS2 Dressage Center de Horst B.V. op Zondag 8 december 2019

Bron: De Hoefslag

Reacties