Zanotelli: ‘Kijken hoe groot de comfortzone is’

Zanotelli: ‘Kijken hoe groot de comfortzone is’

Zanotelli
Marlon Modolo Zanotelli, hier met Clouwni

Marlon Modolo Zanotelli (archieffoto) plaatse zich vandaag tijdens de Spring Tour op De Peelbergen maar liefst drie keer als derde. In de Midden Tour 1.40m finale werd hij geflankeerd door Jörg Naeve en de winnaar, Lars Nieberg, beiden uit Duitsland.

Het is de eerste keer dat ik dit paard uitbreng op dit niveau, dus er valt absoluut iets te vieren’, aldus de goedlachse nummer drie.

Feestje vieren

‘Dit paard is heel relaxed, maar bij de prijsuitreiking lijkt het wel of hij ook een flink feestje viert’, grapt de Braziliaanse springruiter als hij met de knap gelijnde bruine galopperend de graspiste verlaat. Zanotelli heeft de achtjarige Chattanooga nog geen twee weken onder het zadel. Voorheen kwam de Cornet’s Prinz-telg, in eigendom van Henk Nooren, uit onder Angelica Augustsson Zanotelli. ‘Mijn vrouw zal hem waarschijnlijk wel weer terug te rijden willen hebben, maar vanwege haar zwangerschap heb ik hem voorlopig onder mijn hoede.’

Tijd gunnen

‘We hebben allebei van dit paard hoge verwachtingen. Daarom lag de focus vanavond, maar ook de rest van de dag op de mogelijkheden verkennen en niet op het resultaat. Bekijken tot hoever de comfortzone gaat, want het doel is dat ze onderweg wat leren. Gun het tijd, dan komen de resultaten vanzelf. Dit concours is perfect om ze de nodige ervaring op te laten doen. Twee verschillende bodems, goed gebouwde parcoursen en hier en daar kijkerige hindernissen. Als ze hier presteren, dan zit het goed’, aldus de in België woonachtige Braziliaan.

Lars Nieberg

De tijd van Zanotelli, 42.91 seconden, werd geklopt door Jörg Naeve die voor de gelegenheid Benur du Romet (v.Lilith) had gezadeld (40.38). Dat het nog sneller kon bewees zijn landgenoot Lars Nieberg. De routinier finishte met Clarimo-nazaat Claristo 2 in 37.70 seconden. De gelauwerde springruiter werd verwend met een Longines horloge, aangeboden door Horse Service International. Overige mededingers naar het klokje, geëindigd in de top vijf waren Amy Inglis met Wishes (v. Guidam) op vier voor Engeland en Duitser Mario Stevens op vijf met Cordato-nakomeling Cornstein.

Leon Thijssen beste Nederlander

De beste Nederlanders in de 1.40m finale, waarin 16 van de 60 deelnemers barrage mochten rijden, werd Leon Thijssen met For President. Hij plaatste zich als achtste met de Numero Uno-ruin waarmee hij donderdag in de GP-kwalificatie nog tweede werd. In de 1.40m troosting die ’s morgens verreden werd, ging Kristian Houwen aan de leiding. Met Drop Shot VM (v. Kannan) dook hij als enige onder de 30 seconden grens. Ruben Lamers werd in hierin tweede met Canturano-merrie Enya.

Bron: Persbericht / Hoefslag
Foto: Remco Veurink

 

Reacties