Zangersheide veilt online 21 embryo’s en fokmerries

Zangersheide veilt online 21 embryo’s en fokmerries

0 323
zangersheide
Christian Ahlmann - Little Lady Z World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

Stoeterij Zangersheide organiseert een online veiling. Daarbij worden 12 embryo’s, acht fokmerries en een jonge hengst virtueel geveild. De veiling loopt dinsdagavond 17 maart af.

Little Lady Z

De aangeboden paarden en embryo’s beschikken over interessante stambomen. Zo is er bijvoorbeeld een nakomeling van Little Lady Z. Zij sprong onder Christian Ahlmann en Judy Ann Melchior succesvol 1.60m. Van deze uitzonderlijke merrie is een embryo te koop. De vader van dit ongeboren veulen is Christian Ahlmanns Olympiadepaard Taloubet Z.

Olympiadepaard

Een ander embryo komt uit de merrie Carlina IV die met Pius Schizer in 2010 in de Wereldbekerfinale in Genf op de tweede plek eindigde en bij de Olympische Spelen in Londen de vierde plaats met het team bereikte. Ook van de merrie Santa Maria, waarmee Jos Lansink zeer succesvol was in het 1.60m komt een embryo op de veiling. En er zijn daarnaast meer nakomelingen van bekende internationale moederlijnen, zoals Narcotique de Muze II of de Roosakker-moederlijn.

Verrijking

Judy Ann Melchior: “Het veilingaanbod is zo samengesteld dat de paarden voor alle topfokkers een meerwaarde zijn en een verrijking van hun paardenbestand.” Het veilingaanbod met alle informatie is hier te zien.

Bron: Zangersheide

Reacties