Zaak om van fraude verdachte Caroline Roffman geschikt

Zaak om van fraude verdachte Caroline Roffman geschikt

0 856
Caroline Roffman - Sagacious HF
Caroline Roffman - Sagacious HF World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

De zaak om de van fraude verdachte dressuuramazone Caroline Roffman is geschikt. De Amerikaanse amazone werd eind september beschuldigd van fraude bij het verkopen van een paard voor Alice Tarjan.

Roffman diende in november 2017 al een motie in om de aanklacht te laten vervallen. Voornamelijk omdat er geen schriftelijk en ondertekend contract van haar persoonlijk was, maar een overeenkomst met Lionshare Dressage BV.

Faberge

In 2015 verkocht de amazone de destijds zesjarige Faberge in opdracht van eigenaresse Alice Tarjan. Het paard was via de Belg Peter Eeckman Horses, die er 300.00 dollar voor had neergeteld, bij Bethany Peslar terechtgekomen voor 900.000 dollar.

Roffman zou op die manier bijna 600.000 dollar (minus zwijggeld voor Eeckman en een percentage van de verkoopprijs) in haar zak gestoken hebben.

Opzettelijk gebruikt

Tarjan eiste 500.000 dollar schadevergoeding. Zij beweerde dat Lionshare Dressage opzettelijk is opgericht en gebruikt door Roffman om haar te beschermen tegen persoonlijke aansprakelijkheid. Caroline Roffman werd namelijk genoemd als manager en geregistreerd agent van Lionshare.

Hoe de schikking tussen beide strijdende partijen eruit ziet is niet bekendgemaakt. Er is een contract tot geheimhouding ondertekend.

Internationaal niveau

Caroline Roffman werd in Europa bekend door haar prestaties in Aken in 2013 in de U25. In het zadel van Sagacious HF legde zij twee maal beslag op de tweede plaats en ze kwalificeerde zich vervolgens voor de CDI4* in Perl-Borg. Ook met de merrie Her Highness O (v Hohenstein) reed ze op internationaal niveau.

De FEI riep de amazone in 2010 uit tot ‘Rising star’.

Bron: St.Georg

Foto: DigiShots

 

Reacties