Yvonne van Dis wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Yvonne van Dis wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy

0 303

De vijfde wedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is gewonnen door de 14-jarige Yvonne van Dis. Zij won met haar pony Emilinda de rijstijlwedstrijd.

De organisatie van het evenement was in handen van PC Het Twentse Ros. Ondanks een paar fikse hagelbuien die de dag bracht, verliep de wedstrijd goed en was er gezonde strijd.

 

Twee manches

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijden gaan over twee manches, waarbij de deelnemers in de eerste manche op hun rijstijl beoordeeld worden. Zij gaf Van Dis een score van 80 punten, wat later goed bleek te zijn voor de hoogste dagscore. In de tweede manche bleek Van Dis ook nog snel te zijn, waardoor zij met de eindoverwinning naar huis kon.

Ver van huis

De winnares was vandaag ver van huis in Geesteren, maar het was het dus gelukkig wel waard. “Het was voor ons drie uur rijden, maar het ging heel goed. Ik kon mooi het goede ritme houden”, vertelt Van Dis. “De jury zei ook dat ik mooi ritme had, alleen werd mijn pony aan het einde van het parcours wat sterk en kreeg ik een iets grote afstand op de een na laatste oxer.” licht Van Dis toe.

Springt altijd

Ook over haar toekomst in de sport heeft de jonge amazone al nagedacht. “Ik vind wedstrijden altijd leuk en het is helemaal leuk om aan een competitie mee te doen. In de toekomst hoop ik ook internationaal te kunnen gaan rijden. Emilinda is 9 jaar en zal nooit stoppen. Het is echt een hele lieve pony en ze springt altijd voor me. Ik maak met haar ook wel eens een buitenrit, maar rijd geen dressuurwedstrijden. Met mijn andere pony ben ik Z2 dressuur, maar springen vind ik echt leuker”, laat de winnares overtuigd weten.

Voortgang Trophy

In de tweede manche, die op tijd verreden werd, eindigde Van Dis als tweede. Jersey Kuipers was met Black Line JK Horsetrucks de snelste, waarmee zij opklom naar de derde plaats. Quinty Keur heeft met haar pony Kinka’s Boy de tweede plaats weten te bemachtigen.

Voor deze competitieronde stond de dag winnares op een gedeelde vierde plaats, met haar mooie overwinning kan ze haar klassering versterken. De tussenstand van de competitie zal zo spoedig mogelijk bijgewerkt worden. Er resteren nog drie competitiewedstrijden en de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

Kijk hier voor meer informatie en de kalender, ook de bijgewerkte tussenstand zal hier zo snel mogelijk gepubliceerd worden.

 

Bron: Persbericht KNHS

Foto: Archief

Reacties