Yvonne Snieder: “TandArt Glory Days heeft alles in huis voor de GP”

Yvonne Snieder: “TandArt Glory Days heeft alles in huis voor de GP”

Yvonne Snieder - Tandart Glory Days CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Yvonne Snieder bracht haar TandArt Glory Days (v. Jazz) voor het eerst in de Grand Prix. De combinatie kreeg zaterdag 64,31% voor hun proef tijdens CDN Tolbert. Zondag verliet de combinatie de ring met 61,30%.

Zelf opgeleid

Snieder heeft de ruin sinds zijn zesde op stal en zelf opgeleid naar het hoogste niveau. “Hij was zadelmak en had een wedstrijd gelopen maar was nog wel heel groen. Ik ben blij dat de kop eraf is, ik was best wel zenuwachtig. We zijn al heel lang niet meer op wedstrijd geweest. Hij heeft drie keer Intermediaire II gelopen wat wel heel goed ging. We zaten alle keren in de prijzen en scoorden meer dan 65%.”

Talent

“Het was een indrukwekkende entourage en stevig deelnemersveld. De eerste keer Grand Prix was mentaal ook wel een dingetje. Met baan verkennen raakte hij best wel gespannen en ik nam het te weinig over op dat moment. We moesten ergens beginnen en er was nu een gelegenheid om op concours te kunnen. TandArt Glory Days heeft heel veel talent en we zijn hard op weg om alles te bevestigen. De ervaring krijgen we alleen door te starten. Ik ben heel blij hoe het ging alleen de piaffe en passage kan nog veel beter. Daar scoorden we nu nog geen hele hoge punten op,” vertelt de amazone.

Yvonne Snieder – Tandart Glory Days
CDN Tolbert 2021
© DigiShots

Betere proef

“Zaterdag kon ik heel fijn en ontspannen rijden. Zondag wilde ik de piaffe en passage nog iets scherper doorrijden. Ik vond deze proef nog beter gaan. De score was wel een deceptie met de dag ervoor. Ik had meer controle en mooie series, eigenlijk gingen veel onderdelen beter. We hadden alleen twee haperingen in de overgang galop naar draf en in een piaffe.”

Expressie

Snieder vervolgt “Voor mijn gevoel hadden we meer expressie maar dat bleek dus op het randje te hangen. Voordat ik aan de proef begon werd hij heel heet. Dit kon ik nog laten afvloeien door op de lange zijde wat naar voren te rijden. Het voelde voor mij dat dat iets werd afgestraft in de proef. De series waren mooier naar voren en de middendraf ging ook heel erg goed, ik was zelf erg blij.”

Kilometers maken

“Mijn doel is om 67% te gaan rijden. Het is een paard die door kan groeien naar 70%, daar heb ik alle vertrouwen in. Hij heeft alles in huis maar moet er nog meer in groeien en leren doseren. Het is ook een stukje kracht zodat het beeld nog wat vanzelfsprekender wordt. Ik was misschien iets te overmoedig om meteen zo’n grote stap te maken voor meer expressie. We gaan hier mee aan de slag en over twee weken komen we aan start in De Meern. Ik wil wel in de ring blijven en kilometers maken” besluit de ambitieuze amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties