Yvonne Snieder over de Data-b Team Challenge: “De druk wordt zo hoog”

Yvonne Snieder over de Data-b Team Challenge: “De druk wordt zo hoog”

Yvonne Snieder - Gathe's Dowendy S Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots

In de tweede selectiewedstrijd van de Data-b Team Challenge Noord-Nederland in Tolbert gingen er ruim 20 teams van start. MGPNGP 2.0 gaat aan de leiding met maar slechts zes plaatsingspunten. Amazone van dit team, Yvonne Snieder rijdt mee met De Mersken Gathe’s Indira vh Goorhof, het paard van Rob Mekelenkamp.

Concept

De Team Challenge bestaat uit een drietal selectiewedstrijden en een finale. Je moet er twee meerijden en wanneer je er drie rijdt wordt het slechtste resultaat weggestreept. Er wordt gewerkt met plaatsingspunten, dus als je eerste wordt krijg je één punt, tweede twee punten, derde drie punten enzovoorts.

Het team dat op het eind de minste punten heeft gaat er met de winst vandoor. Elk team bestaat uit 4 ruiters of amazones die op verschillende niveaus rijden. Volgens Snieder is het wel handig als je ook allemaal inschrijft op een ander niveau want, “je kan natuurlijk geen twee eerste plekken pakken in dezelfde rubriek.”

Nieuwsgierig

Snieder liep zelf al langer rond met het idee van een soortgelijke team wedstrijd. “Ik wilde zelf altijd zoiets opzetten. Het leek mij gewoon een heel leuk idee om de dressuur minder individualistisch te maken. En nu zag ik het op Facebook voorbij komen, dus besloot ik me in te schrijven. Eerst moest ik natuurlijk wel een team bij elkaar brengen, maar gelukkig was iedereen meteen enthousiast.”

Sfeer

Het is echt duidelijk te merken dat er een hele andere sfeer hangt volgens de amazone. Ze heeft het idee dat iedereen meer met elkaar bezig is, meer belangstelling toont en natuurlijk de aanmoediging. “Het is gewoon veel meer op elkaar gericht.”

“Uiteindelijk is het zeker zo dat het is zoals ik hoopte dat het zou zijn. Ik kwam er alleen achter dat wanneer je zelf fanatiek bent en je rijdt in teamverband, dat de druk dan ineens erg hoog wordt. Dan besef je dat je ook voor de rest moet presteren. Ik had laatst de verkeerde proef uit mijn hoofd geleerd. Op dat moment dacht ik wel even mijn god, nu benadeel ik de rest natuurlijk. Gelukkig heb ik de boel nog kunnen redden en wonnen we.”

Finale

Dit was de tweede selectiewedstrijd van de Challenge. Op 7 juli wordt de laatste wedstrijd verreden en wordt het duidelijk welke teams zich geplaatst hebben voor de finale. Die vindt plaats op zondag 18 augustus.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Zie ook: Ruim twintig aanmelding voor teamchallenge Noord-Nederland

Foto: DigiShots

Reacties