Young Rider of the Year Award voor Charlotte Fry

Young Rider of the Year Award voor Charlotte Fry

Charlotte Fry-Dark Legend

De in Nederland werkzame Britse amazone Charlotte Fry heeft de Horse & Hound Young Rider of the Year Award gewonnen. Ze dankt de prijs onder meer aan de bronzen medaille voor het Britse U25-team op het Europees kampioenschap afgelopen zomer.

Met Dark Legend (v. Zucchero) won de individueel ook zilver en goud.

Glamoudale

Daarnaast was de stalamazone van Van Olst uiterst succesvol op het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Daar won ze de gouden medaille bij de 7-jarige paarden met Glamourdale (v. Lord Leatherdale).

Grand Prix debuut

Fry maakte in mei haar internationale Grand Prix debuut met Dark Legend. In juni werd ze derde achter Carl Hester en Richard Davison in de Grand Prix Kür op CDI3* Bolesworth.

Fry’s doel voor 2019 is dat het net zo goed wordt als 2018. ‘Ik wil wat jongere paarden uitbrengen in de Grand Prix U25, en doorwerken naar de senioren. Ook hoop ik me te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden.’

Overige genomineerden

Naast Fry waren er nog drie andere genomineerden voor de Young Rider of the Year Award. Eén daarvan was springruiter Harry Charles, die teamgoud en individueel goud won op de Europese Kampioenschappen voor Young Riders.

Ook William Pittendrigh werd genomineerd, hij schreef de ene na de andere titel op zijn naam bij de ‘working hunters’. Eventingamazone Heidi Coy was de laatste genomineerde, zij won Europees teamzilver en individueel zilver bij de Junioren met haar Royal Fury, die ze zelf heeft opgeleid.

Lifetime Achievement Award

Tijdens de derde verkiezing van de Horse & Hound Awards ging de Lifetime Achievement Award naar Mark Phillips. De voormalig winnaar het Badminton, Burghley en tweevoudig olympisch medaillewinnaar geldt tegenwoordig als een van de meest invloedrijke parcoursbouwers. in de eventingsport.

Bron: horseandhound.co.uk

Foto: Digishots

 

Reacties