Yersie C. bovenaan in halve finale Pavo Fryso Bokaal

Yersie C. bovenaan in halve finale Pavo Fryso Bokaal

Corina Conradi - Yersie C
Corina Conradi - Yersie C KFPS Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

In Drachten staan deze week de halve finale en finale voor de Pavo Fryso Bokaal op het programma.  Bij de Friese paarden met dressuuraanleg zijn er rubrieken voor 4-, 5- en 6-jarige paarden.

Yersie C. (v Hessel 480) bewees in Drachten wederom over voldoende aanleg te beschikken.  Ze eindigde met een score van 80,5 punten bovenaan bij de 4-jarige merries onder haar vaste amazone Corina Conradi.

Begin 2019 won Yersie C. ook al de Friesian Talent Cup Merries 2018/2019. Daarnaast noteerde de merrie ook nog eens een topscore van 89 punten tijdens de IBOP in Wergea.

Zes merries naar finale

Zes merries verdienden op woensdag een ticket voor de finale.  Daaronder ook de Baert 411-dochter Romi v. ’t Hof ter Smissen. Zij liep onder Esther Liano naar een score van maar liefst 83,5 bij de 5- en 6-jarige merries.

De finale bij zowel de merries als de hengsten en ruinen wordt op vrijdagavond 13 september om 19.10 uur (voor de 4-jarigen) en 21.00 uur (voor de 5-6-jarigen) verreden.

Tijdens de finale bepalen gastruiters Mark van de Donk en Benjamin Maljaars de uiteindelijke plaatsing.

Centrale keuring

Op zaterdagmiddag is in Drachten de Centrale Keuring. Die is vanaf 18.00 tot ongeveer 19.00 uur live te volgen via een livestream op de Facebookpagina van het KFPS.

Op dat tijdstip wordt de Prijs der Besten verreden met alle tuigkampioen van het afgelopen seizoen bij elkaar in één ring. Daarna volgt de kampioenskeuring met het algemeen kampioenschap van de Centrale Keuring 2019.

Bron: Hoefslag / Phryso.com

Reacties