Wolfram Wittig krijgt titel ‘Reitmeister’

Wolfram Wittig krijgt titel ‘Reitmeister’

0 361
Wolfram Wittig
Wolfram Wittig - Bertoli W CHIO Aachen 2012 © DigiShots

Grand Prix-ruiter en trainer Wolfram Wittig mag zich voortaan Reitmeister noemen.  Wittig maakte onder meer naam als trainer van Isabell Werth en Victoria Max-Theurer.

De naam van Wittig is onlosmakelijk verbonden met de door hem gefokte Grand Prix-hengst Breitling W. De Hannoveraan geldt nog steeds als bijzonder waardevol voor de dressuurpaardenfokkerij.

Breitling W

Breitling W werd in 1998 erkend voor de Hannoveraner en Westfaler dekdienst. Uit de merrie Devisa (v. Diego xx) werden maar liefst dertien nakomelingen van Breitling W gefokt. Een aantal van hen, waaronder Baldessarini, Balmoral W, Bertoli W en Brioni W, kwamen succesvol aan start op het WK voor jonge dressuurpaarden, de finale van de Nürnberger Burgpokal en op latere leeftijd in de Grand Prix.

Breitling stierf op 24-jarige leeftijd aan koliek, bij de familie Wittig thuis op stal.

Passie

‘Om jonge paarden op de leiden tot Grand Prix-niveau is onze passie,’ lichtte de 60-jarige Wittig eerder toe.

De eretitel van Reitmeister werd uitgereikt door Burkhard Jung, voorzitter van de Duitse ruitersportfederatie. De titel wordt toegekend door de Deutsche Reiterliche Vereinigung FN of een van de leden voor iemand die uitzonderlijke prestaties heeft geleverd in de paardensport.

Reitmeister

Met Wolfram Wittig erbij zijn er nu 25 Reitmeisters actief in Duitsland.  Ook eventing-ruiters Ingrid Klimke en Michael Jung dragen de de titel Reitmeister.

Bron: pferd-aktuell.de

Foto: archief Digishots

Reacties