Wolf jaagt achter jaarlingen in Hedikhuizen

Wolf jaagt achter jaarlingen in Hedikhuizen

0 5408
wolf

Een eigenaar en fokker uit het Brabantse Hedikhuizen werd afgelopen weekend opgeschrikt door een wolf. Het dier jaagde zijn groep van zeven jaarlinghengsten op, de eigenaar ging met een riek in achtervolging.

Geluk

De eigenaar van de hengsten merkte dat de dieren onrustig waren en bleven rennen. Toen hij die nacht buiten keek, zag hij in het schijnsel van het stallicht een wolf achter de paarden aanrennen. Daarop pakte hij een riek en sprintte achter de wolf aan, die wist te ontkomen. Vervolgens zijn de jaarlingen op stal gezet, één van de paarden raakte geblesseerd. “Het is een geluk dat ik mijn paarden op dit moment bij huis heb staan. Wie weet welke fatale afloop het bezoek van de wolf anders voor mijn dieren had kunnen hebben”, stelt de getroffen ondernemer.

Schapen

Voorlopig blijven de jaarlingen thuis en gaan ze in de avond weer op stal. “Het kost mij meer voer, strooisel en tijd, maar de kans om één of meerdere van mijn jaarlingen te verliezen, weegt daar niet tegen op”, vervolgt hij. Hemelsbreed ligt het bedrijf nog geen kilometer van een locatie waar de afgelopen nachten tientallen schapen zijn doodgebeten.

Bron: Nieuwe Oogst

Reacties