Woldberg’s Rossini voor tweede jaar op rij algemeen kampioen hengstenkeuring NWPCS

Woldberg’s Rossini voor tweede jaar op rij algemeen kampioen hengstenkeuring NWPCS

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de hengstenkeuring van het NWPCS in Ermelo. Twee dagen lang verschenen Welsh-hengsten in de secties A, B, C, D, NWR en Welsh-Patrbred voor de jury. Op zaterdagavond werd uiteindelijk de vos B-hengst Woldberg’s Rossini (v. Boston Bonaparte), van fokker en eigenaar Kees Morren,  voor het tweede jaar op rij gekroond tot overall kampioen over alle secties.

Overige kampioenen

Het reserve overall kampioenschap ging naar de vierjarige NWR-hengst Orchard Copyright (v. King William). In de sectie A was het kampioenschap voor Spoorzicht’s Hilfiger (v. Brynrodyn Bonheddwr), die in 2015 al overall kampioen van de hengstenkeuring werd. In de sectie C was de hoogste eer voor Donys Welsh Dragon (v. Donys Importance). Bij de Cob’s was de zege voor Caederwen Saracen (v. Gwynfaes Culhhwch). Hendi’s Arrow (v. Bijsterhof’s Diamond Dancer) werd gekroond tot kampioen van de Welsh-Partbreds.

Hengst met beste draf

De nieuw te keuren NWR-hengsten worden nog niet geplaatst en nemen dus niet deel aan het sectie kampioenschap. Zij doorlopen eerst het verrichtingsonderzoek. Van de acht driejarige hengsten die naar het verrichtingsonderzoek mogen, koos de jury drie hengsten uit, die het tegen elkaar opnamen om de titel ‘Hengst met de beste draf’. Sloot’s Sir Thor (v. Westerhuis Zorro) kreeg het publiek op de banken en veroverde deze titel met overmacht.

Bekijk hier alle uitslagen.

He did it again. Woldberg's Rossini.Overall Champion Dutch Stallion Show 2019 and 2020.

Geplaatst door Woldberg Stud Welshpony's section B op Zondag 9 februari 2020

Bron: De Hoefslag

Reacties