WK Zevenjarigen: Zwarte hengsten maken de dienst uit *foto’s*

WK Zevenjarigen: Zwarte hengsten maken de dienst uit *foto’s*

Charlotte Fry - Glamourdale
Charlotte Fry - Glamourdale FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Met een dijk van een proef was het Charlotte Fry met Glamourdale die zojuist de finale van de zevenjarigen op haar naam schreef op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. 87,05% had de jury over voor de verrichting van de Britse amazone met de zwarte KWPN-hengst van Van Olst Horses.

10 voor de galop

Ga er maar aan staan, Adelinde Cornelissen had even daarvoor met Governor al een topresultaat (82,614%) bij elkaar gereden, en dan ‘mag’ jij. Maar Carl Hester vergeleek ‘Lotty’ niet voor niks al eens met die andere wereldamazone, Charlotte Dujardin… Nergens liet ze een steek vallen. De mindere stap van de Lord Leatherdale-zoon reed ze er maximaal uit, maar hierin moet de hengst volgens de jury meer ruimte en vooral schoudervrijheid tonen: een 7,6.

Voor de geweldige, tactmatige draf waarin Glamourdale enorm van de grond komt, was er een 9,5. Highlight van de proef is echter de galop, die met de maximale 10 beoordeeld werd. 92,6% bedraagt de score, samen met de techniche beoordeling van de proef (81,5%) bedraagt het eindresultaat 87,05%.

Governor op herhaling

Adelinde Cornelissen – Governor STR 

Vorig jaar was het Adelinde Cornelissen die als enige een medaille binnenhaalde voor ons land op dit kampioenschap; nu is ze in elk geval de eerste. Met de eveneens goedgekeurde hengst Governor (Totilas uit een volle zus van Parzival) behaalde ze 82, 143%. In zijn commentaar op Clipmyhorse roemt Alex van Silfhout de manier van rijden van Adelinde, die ‘haar rijstijl heeft aangepast’. We zien een smakelijke aanleuning en een heel harmonieus beeld en de hengst staat super aan de hulpen. De Submission levert dan ook een 9,5 op, net als Perspective. 91% levert de beoordeling gemiddeld op. Met de 77,286% van de technische jury wordt dat 84,134%.

Foutje Fürsten-look zwaar bestraft

Isabel Freese – Fuersten Look

Dan de laatste starter Fürsten-look (Fürstenball x Londonderry) van Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle, de winnaar van de inloopproef. Prachtig beeld, waanzinnig paard, maar o dat ene foutje in een wissel op de allerlaatste diagonaal… In de wissels om de drie pakt de hengst niet lekker aan. Dat druk zowel het cijfer voor de galop als voor de Submission, waardoor hij derde wordt.

Giovanni en Gaudi Vita

Frank Loos – Equilence’s Giovanni

 

Joyce Heuitink – Gaudi Vita

Voor de andere hengst van Van Olst, Equilence Giovanni (Chippandale x Scandic) was er een vijfde plek met 78,521%. Joyce Heuitink verbeterde zich enkele plaatsen ten opzichte van de inloopproef met de Apache-ruin Gaudi Vita. Ze werd negende met 76,564%.

Uitslag WK Jonge Dressuurpaarden-Vijfjarigen.

Bron: Hoefslag

Foto’s: DigiShots

Reacties