WK Lanaken: drie Nederlanders op kop bij zesjarigen

WK Lanaken: drie Nederlanders op kop bij zesjarigen

0 665
Weapon
Weapon, het geheime wapen?

Het Wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden is voor Nederland goed begonnen. Het tweefasenparcours bracht vier Nederlanders in de top-vijf van dit eerste onderdeel. Kevin Olsmeyer pakte met zijn vaders fokproduct Ferdinand (v.Viceroy T) de zege.

Ook bij de zesjarigen verscheen een grote groep jaargenoten in de ring. 266 deelnemers deden een gooi naar een topresultaat. Een mooi gezelschap van 65 combinaties bleven in beide fases foutloos, aangevoerd door Kevin Olsmeyer met zijn toekomsttroef Ferdinand. Deze zoon van Viceroy T, waarmee Kevin mooie successen boekte in de internationale sport, is door vader Tom Olsmeyer gefokt. Hij was een halve seconde sneller over de finishlijn dan Maikel van Mierlo, met een naamloze zoon van Baltic VDL. Vorig jaar greep Van Mierlo met de imponerende Earley (v.Harley VDL) de gouden medaille bij de zesjarigen en nu is de ruiter opnieuw met meerdere paarden goed van start gegaan op de wereldkampioenschappen in Lanaken.

Vorig jaar ging het brons bij de vijfjarigen naar de bloedgemaakte Carambole-dochter Formidable, die nu door Willem Greve opnieuw indruk maakte. In dit eerste onderdeel zetten zij de derde tijd neer, twee plaatsen hoger dan Dominique Greeve met de snelle Hamlet-zoon First Boy BB. Morgen om 08.15 uur gaat het tweede onderdeel voor de zesjarigen van start.

Tekst: Jenneke Smit

Reacties