WK Lanaken: 111 vijfjarigen op finalekoers

WK Lanaken: 111 vijfjarigen op finalekoers

0 254

Het WK Lanaken vijfjarigen leverde in het eerste onderdeel voor 111 duo’s geen enkele problemen op. Zij zijn nog volledig in de race voor deelname aan de finale zondag. Onder hen 17 Nederlanders.

In het eerste onderdeel, een fair gebouwd 1.25m-parcours, kwamen 228 vijfjarige paarden aan de start. In de Almé Z-arena kwamen 111 daarvan tot een foutloos resultaat. Diverse paarden die een maand eerder opvielen in de Isah Cup, deden nu opnieuw vooraan mee. Zoals Girocco-D (v.Zirocco Blue VDL) met Nicole Botma, Gwenna-N (v.Kashmir van ’t Schuttershof) onder Bas Knijff en Go Eldor (v.Eldorado van de Zeshoek) met Geert-Jan Boer. Laatstgenoemde maakte een prima debuut in Lanaken vandaag. ‘Het viel me eigenlijk erg mee, deze eerste proef. Nu heb ik natuurlijk ook een heel goed paard maar het liep ook allemaal lekker. Go Eldor heeft sowieso een heel sterk seizoen en het is super om je dan in de Isah Cup te plaatsen voor het Wereldkampioenschap’, vertelt de stalruiter van Mario en Mischa Everse. ‘Bij de vijfjarigen moet je normaal gesproken beide dagen foutloos springen dus ik hoop dat Go Eldor morgen weer net zo z’n best doet als vandaag. Hij is van nature scherp en geeft een geweldig gevoel, dus twee dagen achter elkaar springen moet voor hem geen handicap zijn. Het is het enige paard dat ik hier rijd dus finale zou geweldig zijn.’

Willem Greve bleef met twee paarden foutloos, waaronder de met veel vermogen springende KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) waarmee hij afgelopen winter de hengstencompetitie won. De veelgebruikte hengst had in de Isah Cup het geluk niet helemaal aan zijn zijde maar toonde vandaag in Lanaken weer ouderwetse topvorm.

Tekst: Jenneke Smit

Reacties