WK Jonge Dressuurpaarden Verden gaat niet door

WK Jonge Dressuurpaarden Verden gaat niet door

WK Jonge Dressuurpaarden
Nicky Snijder - Jongleur STH 2e WK Selectie Jonge Dressuurpaarden 2019 © DigiShots

Het WK Jonge Dressuurpaarden, dat van 9 tot en met 13 december 2020 plaats zou vinden in het Duitse Verden, gaat niet door. Het internationale deelnemersveld maakt het onmogelijk om het evenement doorgang te laten vinden.

Een paar weken geleden voegde de organisatie al strengere maatregelen toe aan het protocol. Na gesprekken tussen de FEI en WBFSH werd besloten om, ondanks de voorbereidde maatregelen, de wedstrijd af te gelasten

Duitsland

Ondanks dat het in Duitsland toegestaan is om sportwedstrijden te organiseren, zijn er in andere delen van de wereld strengere voorschriften met betrekking tot bijvoorbeeld quarantaineperioden en in- en uitreisregels. Toen de organisatie besloot het WK Jonge Dressuurpaarden te verplaatsen naar december, hoopte men dat de gezondheidssituatie verbeterd zou zijn. Dat blijkt niet het geval.

“De veiligheid van alle betrokkenen staat voorop. We willen het niet op ons geweten hebben dat deelnemers terugreisproblemen hebben of voor Kerst niet huiswaarts kunnen keren”, vertelt directeur Wilken Treu.

 

Bron: Indoor Verden

Foto: Digishots

Reacties