WK Jonge Dressuurpaarden I Desperado-zoon Asgard’s Ibiza alsnog naar finale

WK Jonge Dressuurpaarden I Desperado-zoon Asgard’s Ibiza alsnog naar finale

Asgard's Ibiza

Op deze tweede dag van het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo kwamen de vijfjarigen terug voor de kleine finale. De Desperado-zoon Asgard’s Ibiza kwam met de Duitse Juliane Brunkhorst uit op een gemiddelde van 8,96 punten en mag alsnog door naar de finale op zaterdag.

Drie combinaties mogen naar de finale, helaas zaten daar geen Nederlandse ruiters bij.

Eye-catcher

Aan de lijst met finalisten werd met Asgard’s Ibiza, vorig jaar nog onder het zadel van Emmelie Scholtens,  wel een KWPN-er toegevoegd.  ‘Een echte eye-catcher,’ vond juryvoorzitter S.Baarup. ‘De draf toont heel veel balans en hij heeft veel aanleg tot verzameling. De stap was zuiver en de galop is enorm opwaarts met veel sprong.’

De hengst kreeg een 8,7 voor submission en 9 voor perspectief.

Gisteren werd deze combinatie tijdens de kwalificatie nog 21e met een gemiddelde van 8,12 punten. Met name de stap was vrijdag beter (van 7,5 naar 8,5) en de hengst scoorde ook hoger voor submissie en perspectief.

Overige finalisten

De Deense Victoria E. Vallentin reed Blue Hors Zack-zoon Straight Horse Ascenzione naar een gemiddelde van 8,84. Zij werden gisteren 23e met een gemiddelde van 8,1.

De laatste combinatie die aan de finale werd toegevoegd is de Johnson-zoon Lindballe’s Just Perfect onder Simone Pearce. Gisteren waren ze nog goed voor een 89,3, vandaag werd dat cijfer opgeschroefd naar 8.84.

Bron: Hoefslag / KWPN

Foto: Digishots

 

Reacties