WK Ermelo: Overtuigende zege Don Martillo bij vijfjarigen

WK Ermelo: Overtuigende zege Don Martillo bij vijfjarigen

0 688
Don Martillo

In Ermelo stond vanochtend de finale van het wereldkampioenschap voor de vijfjarigen op het programma. De winst ging evenals in de kwalificatie op overtuigende wijze naar Ann-Christin Wienkamp en Don Martillo (v. Don Juan de Hus). Voor Nederland verschenen Adelinde Cornelissen en Henkie (v. Alexandro P) en Dinja van Liere en Haute Couture (v. Connaisseur) aan de start, zij eindigden respectievelijk op plek 6 en 10.

Dream team

Don Martillo (v. Don Juan de Hus) en Ann-Christin Wienkamp zijn een waar ‘dream team’ en het schoolvoorbeeld van submission. Het cijfer daarvoor komt dan ook uit op een 9,5. De stap wordt, evenals in de kwalificatie, gewaardeerd met een 10. Ten opzichte van de nummers twee en drie levert Don Martillo in de draf misschien iets in op expressie, maar toont hij wel meer rust. De jury komt uit op een 9,7. Dezelfde waardering is er voor de galop, perspective en ook het gemiddelde is 9,7.

Ferrari OLD (v. Foundation) doet zijn naam onder Andreas Helgstrand eer aan. De hengst heeft eigenlijk geen minpunten, maar de stap komt vandaag met een 8,5 het minst uit de verf. In de drafverruiming wordt hij iets gehaast, maar het cijfer voor de gang komt evengoed uit op een indrukwekkende 9,7. De waardering voor submission valt wel iets later uit: 8,8. Voor de galop en perspective kan de jury beide keren een 9,5 kwijt, waardoor het eindcijfer van de combinatie een 9,2 wordt.

Jan Møller Christensen en Hesselhøj Donkey Boy (v. Era Dancing Hit) eindigen met een gemiddelde van 9,1 op de laatste podiumplaats. De draf ontvangt een 9,0 en is krachtig en actief. De elegante bruine stapt met veel lossigheid maar springt vervolgens in de verkeerde galop aan, waardoor dat cijfer ‘slechts’ op een 9,5 uitkomt. Er worden wel punten afgetrokken voor submission: 8,0. De galop zelf is goed voor een 9,4 en perspective wordt beloond met een 9,2.

Henkie en Haute Couture

De Gelderse Henkie (v. Alexandro P) houdt zich met een 8,8 gemiddeld meer dan goed staande in het sterke deelnemersveld. In draf zijn er een paar hakkeltjes in de aanleuning. De hengst kantelt af en toe licht en zou net iets meer door het lijf mogen blijven bewegen. Hij ontvangt een 8,5. De kleine storingen doen het cijfer voor submission op een 8,4 uitkomen.

Over de stap kan de jury louter positief zijn: veel ritme, activiteit en ontspanning. De gang wordt dan ook gewaardeerd met een 9,2. De galop wordt gekenmerkt door een fantastische opwaartse manier van bewegen en is goed voor een 9. Net iets lager dan dat is het cijfer voor perspective: 8,9.

Van Liere en Haute Couture kampen in het begin van de proef met wat spanning: de bloedmooie merrie galoppeert in de drafverruiming even aan. Het cijfer voor de gang blijft daardoor steken op een 8,3. De stap heeft veel ritme en is goed voor een 8,4.

Met een 8,5 wordt de galop het hoogst gewaardeerd. Haute Couture lijkt hierin nog iets lichter in de hand en blijft net een fractie meer over de rug dan in de draf. Een 7,9 en 8,4 voor submission en perspective brengen de uiteindelijke score op een 8,3.

Klik hier voor uitslagen.

Bron: Hoefslag

Foto’s: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

 

Reacties