Winningmood-dochter uitschieter op stamboekkeuring Vrouwenpolder

Winningmood-dochter uitschieter op stamboekkeuring Vrouwenpolder

kwpn keuring
© DigiShots

Bij manege de Eendracht in Vrouwenpolder stond donderdag de Zeeuwse stamboekkeuring op het programma. De aantallen waren niet erg hoog, maar er konden negen dressuurpaarden en drie springpaarden ster worden verklaard.

Goede sfeer

“Dit was een heel goed georganiseerde keuring waar de paarden zich optimaal hebben kunnen laten zien. Er was wederom veel publiek en een goede sfeer”, begint inspecteur Petro Trommelen tevreden. De hoogste punten van de dag gingen met 80/85 naar de Winningmood-dochter Kimmy van Dick Nieuwenhuis en Arjan Nieuwenhuis uit respectievelijk Serooskerke en Vrouwenpolder. “Dit is een hele rassige merrie met een goede schoftontwikkeling en een goede bovenlijn. Opvallend was dat dit paard heel lichtvoetig bewoog met heel veel balans. Ze schakelde heel goed in zowel de draf en de galop als in de overgangen, ze maakte makkelijke overgangen van draf naar galop en terug. Deze merrie is een heel makkelijk bewegend paard dat zich opwaardeerde in beweging.”

Dressuurpaarden

Twee driejarige dressuurpaarden werden gewaardeerd met een bovenbalkscore van 80/80. Eén van hen is de ruin Lord of de Niro (v.De Niro) van fokker Arjan van de Guchte uit Vlake. “Dit is een groot paard dat opwaarts gebouwd is, met ruim voldoende lengte in het lichaam en een goede bovenlijn. Hij heeft daarnaast een voldoende correct fundament. Opvallend aan deze ruin was de activiteit in de draf en de balans in galop.” De GLOCK’s Toto Jr.-dochter La Morka van de fokker en Dirk Kösters ontving dezelfde bovenbalkscore. “La Morka is een paard met een mooi front en veel uitstraling. Ze heeft wederom een goede bovenlijn en daarnaast goede voeten. In beweging is het een merrie die veel tritt liet zien, met veel balans draafde en heel los stapte.”

Governor

Twee dochters van Governor werden ster verklaard met een bovenbalkscore van 75/80. Onder hen Luna G van fokker A.M.C. van Gilst uit Oud-Beijerland. “Dit is een merrie die ruim voldoende langgelijnd is, met een mooi front met veel nek. Ze heeft een correct fundament en is een sterk paard dat opviel vanwege de kracht in beweging.” Dezelfde bovenbalkscore was er voor haar naamgenote Luna van L. Verschueren uit Hoek. “Deze merrie is een heel jeugdig paard dat nog iets meer gespierd zou mogen zijn, maar heel atletisch gebouwd is. Ze heeft een hard fundament met goede voeten en een correct gesteld voor- en achterbeen.”

Goede springers

Slechts drie springpaarden werden in Vrouwenpolder aangeboden, die alle drie ster werden. Twee van hen kregen 80 punten voor zowel springen als exterieur, waaronder Cohinoor-dochter Luoma II van D. Maris uit Grijpskerke. “Dit is een merrie met een jeugdig model. Het is een voldoende langgelijnd paard met een goede bovenbouw, een hard fundament en goede voeten. Opvallend was haar atletische manier van springen, waarbij ze voorzichtig was en veel souplesse liet zien. Daarnaast heeft ze een ruime galop.”

Ook Lucca Donja (v.Hotspot) van fokker D. Benschop uit Serooskerke behaalde deze bovenbalkscore. “Deze merrie heeft een mooi front en is ruim voldoende langgelijnd. Ze is heel hard in het fundament en heeft een correct gesteld voor- en achterbeen. Met springen viel op dat ze opbouwde, naarmate het hoger werd ging de merrie beter springen, werd ze vlugger en toonde ze veel vermogen.” Over exact een maand gaat het Zeeuwse keuringsseizoen verder met de Centrale Keuring in Vrouwenpolder.

Bron: KWPN

Reacties