Marieke van der Putten en Renate van Uytert-Van Vliet pakken winst Subli...

Marieke van der Putten en Renate van Uytert-Van Vliet pakken winst Subli Competitie

Renate van Uytert van Vliet - Johnny Depp Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Vanavond stond de Subli Competitie Finale voor jonge dressuurpaarden op het programma tijdens Jumping Amsterdam. Bij de vierjarigen ging Keano RS2 (v. Govenor) onder Marieke van der Putten er met de winst vandoor. Bij de vijfjarigen was dit Renate van Uytert-Van Vliet op Johnny Depp.

Met voor voorsprong van 2 procent liet Van der Putten Femke de Laat en Kind Pleasure achter zich. De Laat ontving van de jury 85.480%. Keano RS2 en Van der Putten ontvingen een score van 87.760%.

Top drie vierjarigen

Nora van Houtem-Vos behaalde de derde plaats. De amazone werd als laatste toegevoegd aan de finale. Dit omdat Vai Bruntink af moest zeggen door een vermoedelijke hoefzweer van Kilimanjaro. Ondanks dat het een last minute optreden was, zette Van Houtem-Vos een goede proef neer, die werd bekroond met 84.120% van de jury.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was het Renate van Uytert-Van Vliet die er met de winst vandoor ging. Met een fenomenale proef op Johnny Depp (v. Bordeaux) en met maar liefst 4 procent verschil bleef de combinatie voor op Vai Bruntink op Jatilinda, net als in de halve finale waar het verschil slechts 0.2 procent betrof.

Top drie

Van Uytert-Van Vliet kreeg van de jury een score van 86.400. Voor Bruntink en Jatilinda verscheen er 81.200 op het scorebord. Dinja van Liere en Joost TC (v. Ravel) ontvingen 81 procent en behaalden hiermee de derde plaats.

Foto: Digishots

Reacties