Wind teistert stallentent in Lier

Wind teistert stallentent in Lier

0 3595

Vanmorgen vroeg rond een uur of acht waaide op het terrein van CSI Twente een van de tribune tenten om. Nu heeft de harde wind ook in Lier voor opschudding gezorgd.

CSI Twente

Door de harde wind in de regio en doordat de tent nog niet verankerd stond omdat alles nog in opbouw was, was de tent niet bestand tegen de onverwachte harde windvlaag. Er vielen geen gewonden en de organisatie spreekt van ‘puin ruimen en doorgaan met opbouwen’.

Het betreft een tribune met een lengte van 90 meter en met 2000 zitplaatsen aan de lange zijde van het hoofdterrein. En windvlaag kwam onder het zeil, vervolgens stortte de stellage in, vertelt CSI-directeur  Rob Maathuis. „De tribune was nog in aanbouw.” Om die reden was alles nog niet goed verankerd. De directeur zegt er vanuit te gaan dat de financiële consequenties niet voor de concours organisatie zijn.

Volgende week zondag begint het programma van de 45ste editie van CSI Twente.

Lier

Maar de stormachtige wind die vanmorgen ook al de wedstrijd in Lier platlegde heeft nu nog meer ‘slachtoffers’ gemaakt. Op het terrein van de wedstrijd in Bethune is door de wind een de stallentent van de paarden ingestort.

Ook hier zijn wonder boven wonder geen enkele gewonden gevallen. Ook zijn alle paarden ongedeerd. De wedstrijd in Frankrijk kan gewoon worden hervat.

Pas in de loop van de nacht zal de wind in kracht gaan afnemen. Zowel Frankrijk, België als Nederland kampen nog met af en toe harde windstoten.

Omgewaaide tribunes in Geesteren Foto’s : Floris Kayim

Bron: Equnews België / Tubantia 

Reacties