Wim Salemink ontvangt bronzen KNHS-speld

Wim Salemink ontvangt bronzen KNHS-speld

0 94
dressuur algemeen knhs indoor

Wim Salemink, ex-voorzitter van de Paardensportvereniging Aalten, heeft de bronzen KNHS-speld in ontvangst mogen nemen tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Louise Elferink de huidige voorzitter heeft deze uitgereikt. Bij de ponyclub heeft Wim verschillende functies betreden; algemeen vrijwilligers, activiteiten organisator, begeleider ponykamp, wedstrijdsecretariaat en is hij bestuurslid geweest.

Plezier voorop

Wim heeft ervoor gezorgd dat de ponyclub laagdrempelig is geworden. Hij heeft zich er hard voor gemaakt dat er kleine wedstrijden worden georganiseerd waar plezier voorop moet staan. Hij staat (nog altijd) in de ring bij het springen om de allerkleinste kinderen te begeleiden bij het springparcours.

Vereniging

Het ponykamp was voor Wim ook een belangrijke activiteit. Toen er nog geen/weinig auto’s en trailers waren zorgde Wim voor een mooie route van Aalten naar Barchem. Het ponykamp werd gehouden bij de Heksenlaak. Hij vond dit een belangrijke activiteit, omdat je bij het kamp het gevoel van een vereniging vergroot. Wim zorgde ervoor dat veel werd gesponsord, zodat het kamp voor iedereen betaalbaar was. Wim ging op de fiets mee en begeleide de kinderen op de pony (stappend) naar de accommodatie de Heksenlaak in Barchem.

Meefietsen

Het meefietsen naar activiteiten deed Wim nog veel meer. Zo werden er vroeger ook wedstrijden in de kring georganiseerd. Dit waren wedstrijden in de buurt. Wim ging op de fiets mee met de kinderen naar Varsseveld en Lichtenvoorde. Zo kon iedereen meedoen en kreeg goede begeleiding. Wim was er gewoon altijd!

Oefencross

Ook heeft Wim ervoor gezorgd dat de cross is verplaatst naar de Slingeplas te Bredevoort. Dit is een super mooie accommodatie voor een oefencross. Hier kunnen beginnende ruiters aan mee doen. De hindernissen zijn veilig gebouwd, zodat het niet gevaarlijk wordt. Mensen komen van ver om deel te nemen aan deze activiteit. Wim heeft altijd een belangrijke rol bij dit evenement. Hij regelt dat al het materiaal bij de Slingeplas komt en dat het geluid tijdens de dag zelf goed functioneert.

Bron: KNHS

Foto: Jessica Pijlman

Vergelijkbare artikelen

Reacties