Wilhelmus klinkt voor Meulendijks en Edison in Kronenberg

Wilhelmus klinkt voor Meulendijks en Edison in Kronenberg

Anne Meulendijks - Edison CDI Dressuur 2019 © DigiShots

Op het CDI3* in Kronenberg werd vandaag de kür op muziek verreden. Op deze internationale wedstrijd klonk het Wilhelmus voor Anne Meulendijks met Edison (v. Johnson). Het duo kwam tot een score van 73,4% en bleef de Zweedse combinatie Hagman Hassink en Destano (v. Desperados) met net geen procent voor. Zij scoorden 72,420%.

Zuiderburen

De derde plek was voor de Belg Laurence Roos. Met Fil Rouge (v. Stedinger) noteerde hij een score van 70,20% en maakten zij het podium compleet. Ook de vierde plek was voor België. Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof kregen een percentage van 70,15% toebedeeld. Margo Timmermans werd met Catch Me (v. Dreamcatcher) vijfde met een percentage van 70,07.

Van Mierlo

Danielle van Mierlo viel net buiten de top vijf. De amazone stuurde Dayano (v. Jazz) naar 69,60% en eindigde daarmee als zesde.

Gisteren maakte Van Mierlo haar internationale Grand Prix debuut met Dayano. Op haar Instagram-pagina liet ze weten: “Met een super draf gedeelte en een iets minder galop gedeelte, mede ook door wat ruiterfouten kwam de score uit op 68%. Daar serieus voor de eerste keer best blij mee.”

Vandaag liep de hengst naar eigen zeggen veel beter, alleen bij de kür hoort natuurlijk ook muziek. En dat kan voor wat problemen zorgen. “Dayano liep wel echt waanzinnig! We liepen heel ver voor op de muziek, waardoor ik vaak ook te lang bleef wachten en mn series daardoor mislukten. Fout van mij. Wel super blij met de proeven deze dagen en natuurlijk deze superster!”

Bekijk hier de uitslag

Zie ook: Subtop | Meulendijks wint Inter II debuut met Edison: “Ik kan overal met hem naar binnen rijden”

Foto: DigiShots

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties