Wildcards voor niet-Nederlandse stamboekpaarden

Wildcards voor niet-Nederlandse stamboekpaarden

0 127

Op zondag 23 juli staat de selectie gepland voor springpaarden van niet-Nederlandse stamboeken, die mogelijk aanspraak maken op het verkrijgen van een wildcard voor het WK voor jonge springpaarden dat in september in Lanaken verreden wordt. Plaats van handeling is het KNHS-centrum in Ermelo.

Wildcards
Van 15 t/m 18 augustus worden, tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo, de bij het KWPN en NRPS geregistreerde paarden geselecteerd die door de KNHS uitgezonden worden naar het WK jonge springpaarden. Het gaat hier om de quota-plaatsen voor Nederlandse stamboekpaarden. Naast deze groep mag de KNHS bij de organisatie in Lanaken nog een aanvraag doen voor één of meerdere wildcards.

Selectie
Om te bepalen welke paarden voor deze wildcards in aanmerking komen is de selectie op 23 juli. Op deze wedstrijd vindt dus de selectie plaats t.b.v. de KNHS-ondersteuning voor de wildcard-aanvragen voor paarden die niet bij het KWPN of NRPS zijn geregistreerd. Deelnemende paarden moeten een minimale sportstand hebben van M+2 voor vijfjarigen, Z+2 voor zesjarigen en ZZ+2 voor zevenjarigen. Deze stand moet behaald zijn op 1 juli 2016. Daarnaast moet de combinatie een startpas hebben.

De paarden kunnen vanaf 1 juni 2017 online worden ingeschreven via MijnKNHS.nl.

Meer informatie:

Bron: Persbericht KNHS
Foto: Remco Veurink

Reacties