Wijzigingen in KNHS-wedstrijdreglement springen per 1 april 2020

Wijzigingen in KNHS-wedstrijdreglement springen per 1 april 2020

0 1133
benen paard paardenbenen

Op 27 januari kwam het springforum voor de eerste keer in 2020 bij elkaar. In deze vergadering zijn de definitieve voorstellen voor reglementswijzigingen besproken. Hierin zijn ook de FEI wijzigingen van de jumping rules meegenomen. Het nieuwe KNHS-wedstrijdreglement springen, gaat in per 1 april 2020. Lees hieronder de belangrijkste wijzigingen die hierin hebben plaatsgevonden

Jonge paarden rubrieken

Nationale jonge paarden rubrieken voor zes- en zevenjarigen worden voortaan op hoogte uitgeschreven en geregistreerd.

Verliespunten

Er worden geen verliespunten meer toegekend aan combinaties die worden uitgesloten vanwege het starten voor het belsignaal.

Beenbeschermers en sporen

De afgelopen jaren hebben er een aantal aanscherpingen plaatsgevonden in het gebruik van achterbeenbeschermers. De KNHS volgt met deze wijziging de reglementen van de FEI.

Ook is het gebruik van sporen met getande wieltjes is vanaf 1 april 2020 verboden.

Leeftijdsgericht sportaanbod (jeugdrubrieken)

Het leeftijdsgericht sporten was bij de dressuur een enorm succes. Dus nu start de KNHS vanaf april 2020 ook met een nieuwe pilot jeugdrubrieken in het springen. In plaats van dat reguliere rubrieken op de hoogte van de pony worden ingedeeld, wordt er nu gekeken naar de leeftijd van de ruiter. 

Klasse BB

Om de sport naar een hoger niveau te tillen zou de KNHS graag zien dat wedstrijdorganisaties ook in de klasse BB een klassement opmaken waarbij prijzen te verdienen zijn.

Daarnaast wil het springforum nogmaals benadrukken dat het meegeven van feedback aan de ruiters doormiddel van tips en tops een waardevolle toevoeging is zonder dat het veel extra tijd kost.

Pilot 1.45m

Het springforum heeft er mee ingestemd dat de pilot van het 1.45 springen in 2020 wordt doorgezet. Het wordt ook voor andere dan categorie 1 wedstrijdorganisaties mogelijk om de rubriek 1.45m uit te schrijven. Bij het goed verlopen van de pilot in 2020 zal deze klasse in 2021 worden toegevoegd.

Hunterwedstrijden georganiseerd door HJEH

Tot slot is het springforum positief gestemd over het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met Hunter-Jumper Equitation Holland (HJEH) voor de periode van 1 jaar.

Bron: KNHS / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties