Wijziging in selectietraject Hippiade Endurance

Wijziging in selectietraject Hippiade Endurance

endurance hippiade
Georgette Zeijen - D-Prodigy, Lesley-Ann Steehouwer - Resa Bint Rhea Rz, Chris Standaert - Sharifa Qameli St Hippiade Endurance 2016 © DigiShots

Vrijdag 23 augustus staat de Hippiade Endurance 2019 op de agenda. De KNHS heeft het selectietraject daarvoor anders is ingericht.

Er wordt gewerkt met een vrije inschrijving voor combinaties die voldoen aan de gestelde voorwaarden. Het afvaardigen via de nationale wedstrijden, zoals in voorgaande jaren werd gedaan, is dus losgelaten.

Drie kampioenschappen

Voor de Hippiade endurance staan drie verschillende kampioenschappen uitgeschreven:

  • Klasse I, 30-35 km
  • Klasse II, 65-70 km
  • Klasse III, 100 km

Combinaties die voldoen aan de eisen zoals die in de bepalingen zijn opgenomen, kunnen zichzelf inschrijven voor het kampioenschap. De periode waarin combinaties de kwalificatie kunnen behalen is verlengd, deze loopt tot 1 augustus 2019.

Wedstrijdplanning

Doordat deelnemers nu in een eerder stadium weten dat ze aan de deelname eisen voldoen, kunnen ze in hun wedstrijdplanning beter toewerken naar het kampioenschap, denkt de KNHS.

De belangrijkste voorwaarden voor de verschillende klassen zijn:

Klasse I

2 x een klasse I waarvan minimaal 1x een afstand tussen 30-<40 km (lange klasse l) met een top 10 klassering in het eindklassement.

Klasse II

2x een klasse ll waarvan minimaal 1x een eendaagse* afstand tussen 60- <80 km (lange klasse ll) met een gemiddelde snelheid van minimaal 13 km/uur.

Klasse III

2x een klasse lll waarvan minimaal 1x een eendaagse* afstand tussen 80- <120 km (klasse lll) met een gemiddelde snelheid van minimaal 13 km/uur.

* de andere wedstrijd mag zowel een lagere snelheid hebben als een meerdaagse afstand zijn in die klasse.

Goedgekeurde wedstrijden

De genoemde resultaten moeten behaald zijn op door de KNHS goedgekeurde nationale endurancewedstrijden in Nederland.

Aan het kampioenschap voor 2019 doet een minimum aantal van 30 combinaties mee en een maximum aantal van 60 combinaties.

Je kunt je tot uiterlijk 31 mei 2019 inschrijven via www.hippiade.nl

Georgette Zeijen won met D-prodigy vorig jaar de titel over 160 kilometer.

Bron: KNHS

Foto: archief Digishots

Reacties