Wiepke van de Lageweg in ‘De opvolgers’: ‘Ik blijf de man op...

Wiepke van de Lageweg in ‘De opvolgers’: ‘Ik blijf de man op klompen’ *terugkijktip*

0 2209
Wiepke van de Lageweg
Wiepke van de Lageweg Grote Prijs KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

Voor het NPO-programma De Opvolgers bracht presentator Sander Schimmelpenninck een bezoek aan de familie Van de Lageweg in het Friese Bears. Het programma schetst een fraai beeld van het ontstaan en de groei van het familiebedrijf.

Wiepke van de Lageweg vertelt onder meer hoe hij in 1972 zijn eerste paard kocht. De hengst Nimmerdor kocht hij voor 25.000 gulden, zonder eerst te overleggen met zijn vrouw. “Als je alles moet overleggen, dan gebeurt en nooit wat.”

Jus de Pomme

Ook het jammerlijke overlijden van Jus de Pomme, die vlak nadat hij in 1996 een gouden olympische medaille won in Atlanta overleed aan koliek, komt aan de orde. “Een medaille heeft twee kanten, een kant is prachtig en de andere kant hebben wij ervaren,” vertelt Wiepke van de Lageweg hevig geëmotioneerd in een fragment uit die tijd.

Oudste zoon Wiebe Yde van de Lageweg vertelt in De Opvolgers onder meer dat hij niet veel op had met school. “Ik wou dit gewoon doen en dat kon ik op school niet leren.”

Wereldwijd succes

Middelste zoon Janko van de Lageweg legt uit hoe het bedrijf na de spelen in Atlanta als internationaal bedrijf nog meer groeide; van geconcentreerd op Europa naar wereldwijd. “Je moet goede mensen treffen waar je van op aan kan,” vertelt hij over het succes.

Na enig aandringen bekent Wiebke van de Lageweg toch wel trots te zijn. “Dat hebben we met elkaar gedaan, niet ik. Ik blijf de man op klompen.”

Kijk De Opvolgers terug via uitzendinggemist.nl

Foto: Digishots

 

Reacties