De Wiemselbach investeert in Kensington ES

De Wiemselbach investeert in Kensington ES

0 384
Kensington ES

Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende, KWPN-goedgekeurde hengst Kensington ES. De Cornet Obolensky-zoon van fokker Egbert Schep gaat als één van de drie keer op keer foutloos springende hengsten de finale van de klasse L van de hengstencompetitie in.

Negens voor reflexen en vermogen

Sinds begin vorig jaar wordt Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) opgeleid door Caroline Müller en afgelopen seizoen staat hij al ter dekking bij De Wiemselbach. In de jonge paarden- en hengstencompetitie behoort het fokproduct van mede-eigenaar Egbert Schep telkens tot de uitschieters. In het voorjaar van 2018 is hij met een goede score van 84 punten goedgekeurd bij het KWPN, met onder meer negens voor zijn reflexen en vermogen.

Veelbelovende indruk

Afgelopen jaar toonde Kensington ES zijn eerste veulens en ook daarmee maakt hij een veelbelovende indruk. “Voor zowel de sport als fokkerij hebben we hoge verwachtingen van Kensington ES en we zijn blij hem nu definitief aan onze stal te kunnen verbinden. Met zijn interessante afstamming, goede rijd- en springkwaliteiten, en top karakter. Kan hij van toegevoegde waarde zijn voor de fokkerij”, reageert Daan Horn van De Wiemselbach. Aanstaande donderdag komt de hengst van Egbert Schep en familie Horn als één van de favorieten in actie tijdens de finale van de Blom Hengstencompetitie op de KWPN Stallion Show in Den Bosch.

Bron: De Wiemselbach

Foto: De Wiemselbach

Reacties