Westfaalse sporthengst uitgezet voor fokprogramma in het wild

Westfaalse sporthengst uitgezet voor fokprogramma in het wild

0 2551
paard paarden algemeen (ongeval alt)

De tienarige Westfaals-goedgekeurde hengst Farbenspiel gaat vanaf nu in het wild fokken. Hij gaat onderdeel uitmaken van het Thurengeti-fokproject, waar Duits gefokte sportpaarden leven in totale vrijheid van een natuurreservaat van 2500 hectare. Op basis van selectie blijven de sterkte paarden in het programma.

Het Thurengeti-fokproject is uniek in Europa. Het project begon 20 jaar geleden en op dit moment leven er 700 paarden en 700 koeien in het wild op dit weelderige land in Oost-Duitsland.

Forest Gump

Bij dit project zijn er verschillende groepen merries, die allemaal een hengst toegewezen krijgen. Een van de hengsten die al langer meedoet aan dit project is Forrest Gump (v. Florestan), die hiervoor op Grand Prix-niveau liep. Na een succesvolle carrière in de sport leidt Forrest Gump nu een leven van vrijheid in de Thurengeti, waar hij fokt met zijn groepen merries. Alle veulens die worden geboren krijgen een Zangersheide Paspoort of een worden opgenomen in het Angelo European stamboek.

Blessure

Ook Farbenspiel heeft een succesvolle carriere achter de rug. Twee jaar terug reed hij zijn eerste S*-proef op het CDN Anku, die hij won onder Charlott-Maria Schurmann. Daarna nam hij deel aan nog een aantal shows, waaronder nog een in Ankum en een Prix. St. Georges op een lokale show. De hengst liep een blessure op waardoor hij niet meer geschikt is voor een verdere sportcarriére.

Farbenspiel voegt zich bij de hengsten Forrest Gump, Formidabel (v. Friedensfurst), Mistral (v. Millenium) en Don Fürst (v. Dinard).

Bron: Eurodressage

Foto: archief

Reacties