CDI Munchen: Werth en Don Johnson niet te verslaan

CDI Munchen: Werth en Don Johnson niet te verslaan

Isabell Werth - Don Johnson

Afgelopen weekend nam de Duitse Isabell Werth haar 17-jarige Hannoveranerruin Don Johnson mee naar het CDI5* in Munchen. Een goede beslissing, want de combinatie won zowel de Grand Prix als de kür!

Al acht jaar een ZT-combi

Don Johnson (v. Don Frederico) is het derde kaderpaard van Isabell Werth. Met zijn zesde plaats op de wereldranglijst moet hij wel zijn stalgenoten Weihegold en Emilio laten voorgaan, maar Werth kan steeds op hem rekenen. Ze vormen al acht jaar een combinatie in de Zware Tour, en namen deel aan het EK in 2013 en 2015, en de Wereldbekerfinale in 2013.

Vrijdag scoorden Werth en Don Johnson (v. Don Frederico) 77,935% in de Grand Prix. Dat was voldoende voor een overwinning. Haar landgenote Dorothee Schneider wist met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) de tweede plaats te veroveren, met een score van 76%.  Het podium kleurde helemaal Duits: Jessica von Bredow-Werndl reed haar TSF Dalera BB (v. Easy Game) naar een derde plaats met 74,109%.

Bekijk hier de uitslag van de Grand Prix.

83,3% in de kür

 

Zondag deden Werth en Don Johnson het nog beter: ze wonnen de kür met een mooie score van 83,300%. Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr. moesten opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats, maar scoorden ook wel boven de 80%: ze werden door de jury beloond met een score van 81,600%. Benjamin Werndl hield de eer van de familie hoog door met Daily Mirror (v. Damon Hill) op de derde plaats te eindigen. Zij scoorden 77,250%.

Bekijk hier de score van de kür. 

Bron: Dressage News / Dressage News

Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties