Wereldwijde aanvraag voor CSI Eindhoven

Wereldwijde aanvraag voor CSI Eindhoven

0 164
Leopold van Asten met VDL Groep Zidane

De vierde editie van CSI Eindhoven sinds de herstart in 2014 belooft een indrukwekkende editie te worden. “Het is duidelijk te merken dat het concours een plek heeft gevonden op de internationale kalender en onder de aandacht is bij de ruiters”, vertelt topruiter Leopold van Asten, die tevens bestuurslid is.

Hemelvaartweekend

CSI Eindhoven vindt dit jaar tijdens Hemelvaartweekend van 25 tot en met 28 mei plaats aan de Karpendonkse plas. Een topspringevenement met een prijzenpot van 183.500 euro prijzengeld, vier rankingproeven en een Mini Cooper Car namens Mini Van Laarhoven uit Eindhoven ter waarde van 20.394 euro voor de winnaar van de CSI3* VDL Groep Grote Prijs op zondagmiddag.

Olympische ruiters

“Dat olympische ruiters als Eric Lamaze en Yann Candele uit Canada en de in Amerika gevestigde Ier Darragh Kenney voortijdig belang tonen en vragen of ze mogen komen rijden, is echt een verdienste van afgelopen jaren. De faciliteiten zijn op orde, de locatie is prachtig en er is altijd veel publiek, ook wel te danken aan het goede weer wat we steeds hadden.”, vertelt Leopold van Asten.

Mooiste outdoorconcours

Voorzitter Peter Slaats is ook enthousiast. “Alles loopt op schema. Dat we al twee maanden voor aanvang aanvraag hebben door ruiters van heinde en ver, heb ik nog niet meegemaakt. Eindhoven staat gigantisch goed op de kaart en dat is heel motiverend. Menigeen vindt Eindhoven het mooiste outdoorconcours van Nederland. De derby op zaterdag trekt ook altijd bijzonder veel bekijks. We doen er weer alles aan om ere en onvergetelijke vierde editie van te maken.”

Traditioneel start CSI Eindhoven op Hemelvaartsdag om 8.00 uur en is het ‘Ladies Day’ met onder andere de ‘mooiste-hoedenverkiezing’. Elke sportdag wordt ‘s avonds afgesloten met een feestje op de VIP-loge die voor iedereen toegankelijk is. De spectaculaire Derby staat op zaterdagmiddag om 16.30 uur gepland, de Grote Prijs op zondagmiddag om 15.00 uur. De toegang is elke dag gratis.

Bron: CSI Eindhoven

Foto: Remco Veurink

 

Reacties