Wereldtoppers Orient Express, Arrayan en Liberty sterk vertegenwoordigd in Borculo CSI collectie

Wereldtoppers Orient Express, Arrayan en Liberty sterk vertegenwoordigd in Borculo CSI collectie

Orlando Grandia (Candy de Nantuel x Heartbreaker)

Met een gemiddelde van €16.000,- was de eerste editie van de Borculo CSI Veulenveiling in 2018 een schot in de roos. In aanloop naar de komende editie bleek het vertrouwen bij aanbieders van topveulens niet voor niks groot te zijn.

Het zorgde er mede voor dat de selectiecommissie springen, bestaande uit Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers, een collectie van zes exclusieve springveulens heeft geselecteerd  voor de veiling op vrijdag 24 mei tijdens Jumping Schröder Tubbergen.

Comme Il Faut, Berlin & Candy de Nantuel

Om te beginnen is Bukowskey SR Z (Berlin x Fergar Mail) geselecteerd. Dit hengstveulen is gefokt uit een zus van Orient Express. Met Patrice Delaveau winnaar van individueel en teamzilver op de WEG in 2014.

Vervolgens is er de atletische Orlando Grandia (Candy de Nantuel x Heartbreaker). Hij is gefokt uit de merrie Zovjet Look Sow, internationaal geklasseerd op 1.45m, en dochter van de bekende Sovjet Look.

Dan is er Opertuno (Comme Il Faut x Numero Uno), gefokt uit de rechtstreekse lijn van het Olympische paard Liberty (Laura Kraut) en haar volle broer Ocana.

Emerald, Halifax & Vannan

Ook Enola’s Emerald Z (Emerald van ’t Ruytershof x Corland) is erbij en het enige merrieveulen. Zij is gefokt uit Enola, een zus van vier internationale paarden.

Daarnaast doet Oelala (Halifax van het Kluizebos x Numero Uno) zijn naam eer aan. Zijn jonge moeder Jutravola is afkomstig uit een prachtige prestatiestam.

Tot slot is er als zesde Ovation W (Vannan x Quidam de Revel). Zijn bewezen moeder Delia W is een zus van wereldtopper Arrayan (Carlos Lopez).

Programma

Op vrijdagavond 24 mei komen ze onder de veilinghamer in de entourage van Jumping Schröder Tubbergen.

Daarna staat op zaterdag 6 juli de primeur van de Borculo CDI Veulenveiling voor exclusieve dressuurveulens op het programma tijdens het Dressuurgala op Outdoor Gelderland.

Het veilingseizoen wordt afgesloten met de Borculo Elite Veulenveiling, Op woensdag 28 augustus (springveulens) en donderdag 29 augustus (dressuurveulens) vindt deze plaats in de aansprekende entourage van PSC Lichtenvoorde te Vragender.

Bron: Persbericht / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties