Wereldbekerwinnaar Utamaro d’Ecaussines met sportief pensioen

Wereldbekerwinnaar Utamaro d’Ecaussines met sportief pensioen

0 78
Niels Bruynseels - Utamaro d Ecaussines CSIO Barcelona 2019 © DigiShots

Wereldbekerwinnaar Utamaro d’Ecaussines gaat met sportief pensioen en start zijn fokkerijcarrière in Lanaken op Stoeterij Zangersheide.

Sport

 Utamaro d’Ecaussines behoorde tijdens zijn sportieve carrière tot één van de beste hengsten ter wereld onder vervolgens Joe Clee, William Whitaker en Niels Bruynseels. Al jaren wachten talrijke fokkers ongeduldig om de snelle atleet te kunnen inzetten maar de sport kreeg steeds de prioriteit en dat resulteerde in talrijke overwinningen op het allerhoogste niveau. Onder Joe Clee nam Utamaro deel aan de wereldruiterspelen in Normandië en de Europese kampioenschappen in Aken. William Whitaker nam de hengst mee naar de wereldruiterspelen in Tryon, de Europese kampioenschappen in Göteborg en won de wereldbekercompetitie van London Olympia. Onder Joe Clee, William Whitaker en Niels Bruynseels sprong Utamaro ontelbare keren dubbele nulrondes in de verschillende Nations Cup competities.

Enorm voorzichtig

“Hengsten van het kaliber van Utamaro d’Ecaussines zijn schaars en ik ben bijzonder dankbaar dat Ludwig en Yasmine Criel hun oogappel aan ons toevertrouwen”, aldus Judy Ann Melchior “Hij is een perfecte aanvulling voor onze collectie. Utamaro was jaren één van de beste hengsten van het circuit. Hij is enorm voorzichtig, heeft veel bloed en bulkt van vermogen. Daarnaast is de combinatie van Diamant de Semilly en Quidam de Revel ook genetisch bijzonder interessant. Utamaro staat sinds enkele weken bij ons op stal en we konden zijn sperma al testen en invriezen. Zoals het een echte zoon van Diamant de Semilly betaamt heeft hij sperma van zeer goede kwaliteit! Ik verwacht dat hij snelheid, bloed, een scherp voorbeen en sportiviteit zal bijbrengen aan veel merries, ik kijk er alvast naar uit om zijn eerste nakomelingen te zien!”

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties