Wereldbekerwinnaar Alamo naar Daniel Bluman

Wereldbekerwinnaar Alamo naar Daniel Bluman

0 92
Alamo
Alamo, hier onder Steve Guerdat tijdens de FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Alamo (v. Ukato), het paard waarmee de Zwitser Steve Guerdat in 2019 de Wereldbekerfinale in Gotenburg won, heeft een nieuwe ruiter. De Israëliër Daniel Bluman neemt de teugels over.

Succesvol onder Guerdat

Onder het zadel van Guerdat won Alamo niet alleen de Wereldbekerfinale in 2019. Eerder won de combinatie ook al de Rolex IJRC Top 10 Final in Genève (2018) en vijfsterren GP’s in Helsinki en Waregem.

De twaalfjarige Alamo keerde begin 2020 terug naar de stallen van zijn eigenaar Gerardo Pasquel Mendez. De Mexicaan bracht de ruin een aantal keer uit in Mexico en in de Verenigde Staten.

‘Unieke kans om Alamo te rijden’

Bluman zal dit weekend zijn debuut maken met Alamo, op de American Gold Cup. Hij vertelt: ‘Mendez heeft de afgelopen maanden bij mij getraind. Hij wil zich meer op zijn zaken gaan richten en vroeg me of ik interesse had om Alamo te rijden. Alamo heeft al geweldige prestaties neergezet met Steve Guerdat, een van mijn grootste idolen. Het is een unieke kans om Alamo te kunnen rijden, zeker met de Olympische Spelen van 2021 in het vizier. Ik heb nu nog een paard ter beschikking voor het hoogste niveau. Ik rij Alamo nu al een paar maanden en heb hem al goed leren kennen. We doen het rustig aan, we beginnen in de Medium Tour en gaan van daar verder.’

Bron: World of Showjumping / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties