Wereldbekerfinale vierspan I Bram Chardon: ‘De paarden zijn fit’

Wereldbekerfinale vierspan I Bram Chardon: ‘De paarden zijn fit’

Bram Chardon © DigiShots - Jessica van Herk

Komend weekend wordt de Wereldbekerfinale voor vierspannen verreden in Bordeaux. Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde komen voor TeamNL van start. Het eerste onderdeel wordt zaterdagavond gereden, het tweede en laatste onderdeel vindt op zondag plaats.

‘Span lijkt in vorm’

Met een tweede plaats in het klassement kwalificeerde Bram Chardon zich als beste Nederlanders voor de Wereldbekerfinale. ‘Het span lijkt in vorm en de paarden zijn fit. Ik wil graag met het span rijden waar ik in Boedapest de Wereldbekerkwalificatie won. De piste in Bordeaux is vergelijkbaar met die van Boedapest en ik denk dat dit span dan het beste past,’ vertelt Chardon.

‘Donderdagavond vertrekken we, het wordt weer een hele verhuizing. We nemen tien paarden en tien personen mee. Zaterdagochtend kunnen we het parcours verkennen, daarna wordt de piste leeg gehaald en mogen we met het span de baan verkennen.’

Op zaterdag start het eerste span om 23:20. ‘Dat betekent dat de laatste pas na  12 uur klaar is. Dat zou in de finale niet zo moeten zijn,’ vertelt Chardon. Zondag begint de wedstrijd om 16:45 uur.

Ander format

De opzet van de wedstrijd ziet er iets anders uit dan de eerder verreden wedstrijden. Op zaterdag rijden de zeven menners de eerste keer, vervolgd door een verkorte tweede manche. Zondag mogen alle menners weer starten bij de eerste manche. De tijden van de drie maches worden bij elkaar opgeteld, waarna de beste drie starten in de laatste manche. Degene met het beste resultaat over die vier onderdelen wint de Wereldbeker.

Deelnemers

Naast de drie Nederlandse deelnemers zullen de Australische Boyd Exell, Jerome Voutaz (SUI), Glenn Geerts (BE) en Benjamin Aillaud (FR) tijdens de finale van start gaan.

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties