Wereldbekerfinale Parijs: Von Bredow-Werndl kiest voor Unee BB

Wereldbekerfinale Parijs: Von Bredow-Werndl kiest voor Unee BB

Von Bredow Werndl J-Unee BB

Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl bevinden zich in een luxepositie. Ze hebben zich met meer dan een paard gekwalificeerd voor de wereldbekerfinale dressuur in Parijs. Beide Duitse amazones hebben hun keuze gemaakt: Werth verschijnt met Weihegold (v Blue Horse Don Schufro)  aan de start, Von Bredow-Werndl zadelt haar geroutineerde hengst Unee BB (v Gribaldi).

Voor Werth stond al langer vast dat Weihegold haar eerste keuze was. Jessica von Bredow-Werndl nam haar beslissing pas na de laatste kwalificatiewedstrijd in Den Bosch. Daar reed ze haar KWPN-merrie Zaire-E (v Son de Niro), waarmee ze in de afsluitende kür op muziek vierde werd.

Op zijn heupen

Het lijkt er dus op dat het vertrouwen van Von Bredow-Werndl in de zeventienjarige Unee BB is hersteld. Hij kreeg het in februari in de wereldbeker-Kür in Gothenburg op zijn heupen toen hij schrok van een ballon. Na een sterk begin ging het mis in de uitgestrekte galop en was de amazone haar paard even kwijt. De blondine probeerde de draad weer op te pakken, maar kreeg de aandacht van Unee BB niet terug. Ze moest afgroeten.

‘Het kwam echt als een complete verrassing. Ik zou het misschien bij elk paard hebben verwacht, maar niet bij Unee. Ook bondscoach Monica Theodorescu is ‘in shock’ door het voorval en verklaarde dat Unee niet meer te houden was.

Vierde finale

De amazone reed met Unee BB al drie keer eerder een wereldbekerfinale. Tweemaal stond ze met een bronzen medaille op het podium.

Ze verscheen ook met de hengst aan de start van Jumping Amsterdam in januari. Ze werd vijfde in de Grand Prix en derde in de kür, achter Isabell Werth en Edward Gal.

Bron: grandprix-replay.com / dressursport-deutschland.de / Hoefslag

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties