WB Finale: Ruim een derde van de dressuurpaarden uit Nederland

WB Finale: Ruim een derde van de dressuurpaarden uit Nederland

0 873
Dit duo versloeg Isabell Werth al eens; kan Laura Graves met Verdades voor een verrassing zorgen?

Achttien paarden staan er op de startlijst voor de wereldbekerfinale Dressuur in Parijs. Maar liefst zeven paarden zijn gefokt in ons land. Het gros van de KWPN-paarden is hengst: Blue Hors Zack en zijn zoon Glock’s Zonik N.O.P., Cennin en Unee BB. Daarnaast nemen Verdades, Triviant en Zippo deel.

Triviant

KWPN-ruin Triviant, die van 2008 t/m 2010 vooral bekendheid verwierf onder Matthias Alexander Rath, is met zijn achttien jaar de oudste. De Olivi-zoon wordt gereden door een pupil van zijn tweede internationale amazone Charlotte Haid-Bondergaard (Zweden), Ellesse Tzinberg uit de Filippijnen.

Unee BB

Jessica von Bredow-Werndl koos voor Unee BB, hoewel ze zich ook gekwalificeerd had met haar andere troef, Zaïre-E. Zowel in 2015 als 2016 eindigde ze als derde. Vorig jaar moest ze haar zwarte hengst afmelden voor Omaha vanwege een lichte koliek, is dit het jaar van haar revanche?

Blue Hors Zack

Blue Hors Zack wordt nog niet direct gezien als een kanshebber op een podiumplek, maar hoge scores kan de expressieve dekhengst onder Daniel Bachmann Andersen zeker halen. Al drie keer eindigde hij op een 80+ score. Een outsider dus.

Verdades

Een kanshebber op een podium is wél Laura Graves op Victor C, die we beter kennen als Verdades. Die uit een tuigpaardmerrie gefokte zoon van Florett As vormt een rotsvaste combinatie met zijn amazone en zal ongetwijfeld hoge ogen gooien. Vorig jaar werd ze tweede, achter Isabell Werth met Weihegold, neemt ze de beker in 2018 mee naar de States?

Zippo

Net als Blue Hors Zack is ook Zippo van Patrick van der Meer een veertienjarige zoon van Rousseau. Van der Meer heeft hem zelf tot dit niveau gebracht en al drukt spanning nog wel eens de score van de vosruin, hij heeft geen zwakke punten en wordt nog altijd beter en beter. Met name de laatste maanden waren er vaak persoonlijke records, met de 76,4% in Amsterdam als voorlopige pr.

Cennin

Een andere Nederlandse inzending is de KWPN-erkende hengst Cennin. Met Madeleine Witte-Vrees eindigde de Vivaldi-zoon vorig jaar op een mooie vijfde plek. Die prestatie hoopt de amazone uiteraard te verbeteren. Het duo heeft de stijgende lijn te pakken, met als voorlopige topprestatie de derde plek in de wb-wedstrijd in Den Bosch met 82,5%!

Glock’s Zonik N.O.P.

Dan heeft Nederland een sterk ijzer in het vuur met Glock’s Zonik N.O.P. met Edward Gal. Triviant is met 18 jaar het oudste paard, Zonik telt tien lentes en is de jongste viervoeter van het veld, samen met Zodiak (v. Zidane Velvet) van de witrussische Hanna Karasiova. Al liep Zonik pas vijf internationale Grand Prix-proeven en drie Wereldbeker-küren, zijn scores zijn hoog, met 79,3%, 81,86% en 83,9%.

KWPN/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties