De wereldbekerfinales in Parijs: Alles wat je moet weten

De wereldbekerfinales in Parijs: Alles wat je moet weten

Harrie Smolders, Emerald
Harrie Smolders - Emerald N.O.P. FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

De startvolgorde voor de wedstrijden om de wereldbeker in Parijs is gisteravond bekend geworden. Voor ons land gaan vier combinaties van start: Patrick van der Meer, Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees nemen deel aan de dressuur; Harrie Smolders (foto) is de enige ruiter die ons land vertegenwoordigt bij het springen.

Springen: Harrie Smolders

Voor de 37 deelnemende springruiters staat vanavond om 20.30 uur het eerste onderdeel, het jachtspringen, op het programma. Harrie Smolders zadelt hiervoor Zinius (v. Nabab de Reve) en is als 24e aan de beurt. De overige rubrieken is de hengst Emerald (v. Diamant de Semilly) zijn troef.

Vrijdagavond vindt het  tweede onderdeel plaats, een ‘gewoon’ Tabel A-parcours over hindernissen van 1.50-1.60m, met barrage. Op zondagmiddag is dan de grande finale, met twee parcoursen over eveneens de maximale hoogte. Er is alleen een barrage als meerdere deelnemers over beide parcoursen zonder fouten zijn gebleven.

Dressuur: Oranje als 4e, 9e en 10e

Vrijdag om 15.30 uur begint de Wereldbekerfinale dressuur. Er staan achttien combinaties op de lijst. Ook hiervan is de startvolgorde gisteravond via loting bekendgemaakt. Drie Nederlandse duo’s doen mee. Patrick van der Meer met Zippo betreedt om 15.57 de ring; Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P. staat genoteerd voor 16.42 uur en Madeleine Witte-Vrees met Cennin start na de pauze, om 17.06 uur.

Volledige startlijst Wereldbeker Dressuur/Grand Prix.

Programma wereldbekerfinale Dressuur en Springen

12 april om 20.30 uur: Springen WB-finale deel 1 (jachtspringen)

13 april om 15.00 uur: Dressuur Grand Prix

13 april om 20.30 uur: Springen WB-finale deel 2 (Table A)

14 april om 14.00 uur: Dressuurfinale kür

15 april om 14.00 uur: Springen WB-finale deel 3a

15 april om 16.35 uur: Springen WB-finale deel 3b

Volledige programma.

Startlijsten en live-uitslagen.

Deelnemers CSI-W, CSI2* en CDI-W.

Livestream.

Hoefslag volgt de wereldbekerwedstrijden op de voet. Redacteur Sabine Timman en fotograaf Leanjo de Koster van DigiShots zijn in Parijs om de mooiste video’s, interviews en foto’s te delen.

Foto: DigiShots

Reacties