Wensballon landt op paard: merrie ernstig gewond

Wensballon landt op paard: merrie ernstig gewond

wensballon
foto: Wikipedia

Een jonge merrie liep ernstige verwondingen op nadat een wensballon op haar landde.  Haar eigenaar roept nu op om de ballonnen te verbieden.

‘Wensballon in weide’

De vijfjarige Bastante, in eigendom van Plantation Prosecco Partnership, werd zaterdagavond rond halfelf buiten haar weide gevonden. Het was donker, dus men zag niet dat ze gewond was en zette haar terug op de weide.

Sarah Sladen van PPP zegt: ‘Maar de volgende dag, toen het licht was, zagen we haar. We vroegen ons af wat er was gebeurd. En toen zagen we een stukje touw aan de omheining hangen. In de weide vond ik een bosje haar en een wensballon. Ik zag ook dat haar staart verbrand was.’

‘Achterbeen ernstig verwond’

Sladen denkt dus dat een wensballon op de staart van de merrie is beland. Als de ballonnen geen brandstof meer hebben, dooft het vuur, maar de ballon moet nog steeds warm genoeg geweest zijn om haar te verbranden.

‘Het lijkt erop dat ze weggevlucht is en over het hek gesprongen is. Daar is ze met haar been achter blijven haken. Ze heeft verschillende wonden, maar haar achterbeen is er erg aan toe. Een foto van de wond zie je hier (opgelet: kan als schokkend ervaren worden), de staart zag er zo uit.

Geen schade aan pezen

De dierenarts was snel ter plaatse. Ondanks de grote wond heeft Bastante geen schade aan haar pezen opgelopen.

‘Ze zal er een litteken aan overhouden, maar het had veel erger kunnen zijn. Ze is gezond, maar haar zomervakantie op de weide zit er al op, ze moet in haar box blijven.’

Totaalverbod

Sladen wil graag dat wensballonnen verboden worden. De lokale overheid, Hampshire County Council, heeft het oplaten van wensballonnen al verboden. De NFU en de RSPCA willen ook dat wensballonnen verboden worden, omdat ze voor wilde dieren én gedomesticeerde dieren gevaarlijk zijn. De ballonnen houden ook een groot risico op brand in.

Sladen: ‘Maar het moet een totaalverbod zijn, ze zouden niet verkocht mogen worden.’

Bron: Horse and Hound

Foto: archief

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Dierenkliniek Nijverdal

Dierenkliniek Nijverdal

T: 0548-655065

E: info@dkhn.nl

W: www.dkhn.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Dierenkliniek Hellendoorn

Dierenkliniek Hellendoorn

T: 0548-655065

E: info@dkhn.nl

W: www.dkhn.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Arthur Dierenkliniek

Arthur Dierenkliniek

T: +31 (0)6 54623303

E: info@arthurdierenkliniek.nl

W: www.arthurdierenkliniek.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Reacties