Welsh elitehengst Vechtzicht’s Hywel overleden

Welsh elitehengst Vechtzicht’s Hywel overleden

0 461
Vechtzicht’s Hywel

De elite Welsh sectie A-hengst Vechtzicht’s Hywel is op 25-jarige leeftijd overleden. Hywel werd in 2005 Male Champion en Reserve Section A Champion op de prestigieuze Royal Welsh Agricultural Show.

De schimmel was eigendom van Ysselvliedt Stud, die hem de laatste jaren aan het Britse Sarum Stud van de familie Franklin in bruikleen gaf.

Vechtzicht’s Hywel groeide uit tot een invloedrijke Welsh Mountain hengst. Hij liet over de hele wereld zijn sporen na. “Zijn kampioenschap op de Royal Welsh geeft ons tot op de dag van vandaag nog kippenvel”, zegt Harold Zoet van Ysselvliedt Stud op Facebook.

Stamboekhengst

De schimmelhengst werd geboren bij de familie Dobber in Breukelen. Als veulen kwam hij in handen van familie Zoet. De zoon van Springbourne Claret werd goedgekeurd als stamboekhengst en verdiende verschillende kampioenschappen op de Centrale hengstenkeuring. Hij werd verschillende malen sectiekampioen en in 2003 en 2007 ook algemeen dagkampioen.

Nakomelingen

Bekende bij het NWPCS geregistreerde dochters zijn onder meer de elitemerrie Oldenzijlster Anthia, de kroon, preferente sportmerrie Winalsa-Hiems’s Henriétte en de de kroon, preferente De Evertshoeve’s Angali.

Ook bracht Vechtzicht’s Hywel een aantal voor het stamboek goedgekeurde zonen, waaronder Marrenk’s Monty, Marrenk’s Wesley en Ysselvliedt’s Shy Rebel.

Bron: NWPCS

Foto: archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties