Florida: extra maatregelen tegen EHV-1-virus in Wellington

Florida: extra maatregelen tegen EHV-1-virus in Wellington

dressuur

Ook in de Verenigde Staten is het EHV-1-virus opgedoken. Een paard testte positief op een boerderij in Ocala, Florida. Op het terrein van het Global Dressage Festival in Wellington hebben nog geen paarden positief getest. De organisatoren hebben alvast extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Nieuwe paarden mogen het terrein niet meer op.

Geen nieuwe paarden meer

Twee paarden uit Ocala die al naar Wellington waren gebracht om daar deel te nemen aan de Wereldbekerwedstrijd deze week, zijn onderzocht door een dierenarts. De dieren vertoonden geen symptomen, maar zijn uit voorzorg wel in isolatie gezet in afzonderlijke quarantainestallen. Twee andere paarden die onderweg waren vanuit Ocala (zo’n 4 uur rijden naar Wellington) kregen te horen dat ze het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington niet mochten betreden.

In het World Equestrian Center in Ocala staan tijdens het wintercircuit zo’n 2.000 paarden gestald. Het WEC laat nu geen nieuwe paarden meer toe op het terrein. Op die manier creëert men een eigen bubbel en kunnen de wedstrijden gewoon doorgaan.

‘Niet uit Europa’

De Amerikaanse paardensportfederatie USEF bevestigt het besmette paard in Ocala, maar zegt: ‘Het paard kwam niet uit Europa en was niet op wedstrijdterrein toen de symptomen begonnen. USEF werkt nauw samen met het departement landbouw in Florida en met de staatsautoriteiten die contactopsporing uitvoeren en proberen om de bron van de besmetting te bepalen. Het besmette paard staat geïsoleerd in een dierenkliniek. Mogelijk blootgestelde paarden staan in quarantaine.’

Veiligheidsmaatregelen

De organisatoren van de grote wedstrijden in Wellington en Ocala hebben de nodige bioveiligheidsmaatregelen geïmplementeerd, nog voor de besmetting in Ocala werd gemeld.

Bron: Dressage News

Foto: Remco Veurink

 

Reacties