Weishaupt wint GCT Estoril, Smolders vijfde.

Weishaupt wint GCT Estoril, Smolders vijfde.

0 17

Philipp Weishaupt heeft de Global Champions Tour wedstrijd van Estoril gewonnen. De Duitser bleek met Leoville (v. Landor S) ongenaakbaar in een barrage, waarin Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Rêve) vijfde werd. Liefst twintig foutlozen waren er vanavond te noteren in de eerste omloop van de zevende GCT-etappe, verreden in de Portugese sport- en toeristenplaats Estoril. De tweede omloop bleek selectiever, nog zes kandidaten waren over voor de hoofdprijs van ruim 94.000 euro.

In deze barrage plaatste bouwer Frank Rothenberger een nieuwe hindernis, die, gebaseerd op de autoraces van Estoril, de toon zette voor de finale. Weishaupt trapte als tweede starter het gas diep in van zijn voor de gelegenheid als Formule 1 bolide fungerende Leoville. De twaalfjarige hengst draaide overal zeer kort, accelereerde geweldig en ging in volle galop foutloos in 44,96 seconden over de streep. 
De enige die echt in de buurt kwam was Michael Whitaker. De winnaar van Aken maakte nogmaals duidelijk dat hij binnenkort op Greenwich Park gemist gaat worden en reed de Nederlands gefokte Viking (v. Jacomar) foutloos en snel rond in 45,65 sec. Plek drie ging naar de eveneens in Londen ontbrekende Ludger Beerbaum. Hij boog al vlug het hoofd in de barrage voor zijn werknemer Weishaupt en kwam met de KWPN’er Chaman (v. Baloubet du Rouet) in 47,46 sec. rond.

De enige aanwezige Nederlander Smolders was sneller dan Beerbaum, maar hij zag door een ongelukkig uitkomende draai naar de tweede hindernis, een muur, zijn hoop op een zege verdwijnen. Zijn knappe vijfde plek was goed voor 17.000 euro.

Klik hier voor de uitslag.

Reacties